Şampiyonlar Ligi

Barcelona yine başarabilecek mi?

Bir önceki turda Paris Saint Germain'in 'mucizevi' bir şekilde geçen Barcelona, şimdi yine aynı durumla karşı karşıya. Bakalım bu kez bu geri dönüş yine gerçekleşecek mi?

Konular: Spor, Futbol, Barcelona
Maç Çarşamba günü oynanacak. [Reuters]

bir önceki turda yaklaşık bir ay önce paris saint germain, barcelona’yı evinde 4-0 yenerek turu büyük ölçüde garantilemişti. fakat beklenen olmadı. katalanlar, futbol tarihinin en unutulmaz geri dönüşlerinden birine imzasını atarak rövanşta rakibini evinde 6-1 yendi ve tur atladı.

bir üst turdaki rakibi ise juventus’tu. deplasmanda yine aynı şey oldu. messi ve arkadaşları, torino’da 3-0 kaybetti. şimdi gözler nou camp’ta oynanacak rövanş maçında. futbol dünyası barcelona’nın yine aynı ‘mucize’yi yapıp yapamayacağını tartışıyor.

dikkatlerin çekildiği maç çarşamba günü 21.45’te oynanacak.

barcelona teknik direktörü luis enrique, 3-2 yendikleri real sociedad maçından sonra yaptığı değerlendiremede "juventus maçında kaybedeceğimiz bir şeyimiz olmadığı için sekiz forvetle çıkabileceğimiz noktaya kadar risk alacağız" dedi. luis enrique taraftarları da futbolculara inanmaya çağırdı ve "bu, şampiyonların kadrosu" ifadesini kullandı.

risk alacaklarını vurgulayan enrique, "rakibin çok seçeneği olabilir ama bizim sadece tek bir opsiyonumuz var, o da saldırmak. turu geçmenin yollarını arayacağız. ilk golü atarsak, nou camp taraftarı ikinciyi atar, üçüncü de kendiliğinden gelir. maç boyunca taraftarın desteği çok önemli. nou camp'ın titremesini istiyoruz. maçın son dakikasına kadar hep birlikte olmalıyız." ifadelerini kullandı.

ndres iniesta ise ilk maçta iyi bir performans sergileyemediklerini hatırlatarak, "ilk maçta hiç iyi bir şey yapamadık. 3-0 çok kötü bir sonuç ama tur halen bitmiş değil. şampiyonlar ligi'nde ikinci kez geri dönüş yapmak çok zor ama bunun için gücümüz, gerekli motivasyonumuz ve kaliteli futbolcularımız var. ne kadar erken gol bulursak o kadar iyi. ama yine de gol konusunda çok saplantılı olmamalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

barcelona'da savunma oyuncularından sergio busquets geri döndü. fifa 2018 dünya kupası elemeleri'nde türkiye'nin finlandiya'ya karşı oynadığı milli maçta sakatlanan ve 3 haftadır sahalardan uzak kalan barcelonalı arda turan'ın da karşılaşmada kadroya girmesi bekleniyor. katalan temsilcisinde takımla antrenmanlara çıkan ve sorun yaşamayan arda'nın yanı sıra tedavileri sona eren javier mascherano ve jeremy mathieu'nun da kadroya girme olasılıkları bulunuyor. 

juventus'ta ise ilk maçın yıldızı dybala da bu maç için hazır durumda.

zico barcelona'ya inanıyor

bir dönem fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü de yapan brezilya'nın efsane futbolcusu ve spor adamı zico, barcelona'nın uefa şampiyonlar ligi çeyrek final rövanşında karşılaşacağı juventus önünde geri dönüş hikayesi yazabileceğini söyledi:

"takım, messi, neymar, suarez ve iniesta gibi dünyanın en iyi 4 futbolcusuna sahip. bu isimler gününde olursa, juventus'u eleyecek sonucu sağlayabilirler." 

şampiyonlar ligi’ndeki diğer maçlarda da real madrid ile bayern münih, leicester ile atletico madrid, monaco ile de borussia dortmund karşı karşıya gelecek.

kaynak: afp ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;