Türkiye

Barzani ve Perwer Diyarbakır'da

Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ve Sanatçı Şivan Perwer Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye girip Diyarbakır'a geçtiler.

irak kürdistan özerk bölgesi başkanı mesut barzani, başbakan recep tayyip erdoğan’ın diyarbakır programına katılmak üzere türkiye'de.

barzani ile sanatçı şivan perwer, şırnak’ın silopi ilçesi yakınlarındaki habur sınır kapısı’ndan sabah saat 07.00 sıralarında yaklaşık 20 araçlık konvoyla türkiye'ye geçtiler.

barzani ve perwer’i ak parti şırnak milletvekili mehmet emin dindar, şırnak vali vekili mustafa akgün, şırnak emniyet müdürü avni usta ve ak parti il başkanı mehmet demir karşıladı.

milletvekili dindar, barzani’ye kürtçe "hoşgeldiniz" dedi.

barzani ve perwer açıklama yapmadan diyarbakır’a gitti. barzani'yi diyarbakır'da kalabalık bir grup karşıladı.

barzani posteri ve bölgesel yönetimin bayrağını taşıyan bir grup da habur sınır kapısı’nda, ‘lider barzani hoş geldin’ yazılı pankartlar açtı.

mesut barzani diyarbakır'a en son 21 yıl önce gelmişti. sanatçı şivan perwer ise 37 yıl aradan sonra ilk kez türkiye'ye geliyor.

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;