Musul operasyonu

Başika'da operasyon başladı

Peşmerge güçleri, TSK kampının yakınında bulunan Başika kasabasını IŞİD’den almak için saldırı başlattı.

peşmerge güçleri, tsk kampının yakınında bulunan başika kasabasını işid’den almak için saldırı başlattı. al jazeera’ye bilgi veren bir üst düzey peşmerge komutanı, başika, horsibad ve batnaya bölgelerini ele geçirmek için başlatılan operasyonun 3 koldan yürütüldüğünü ifade etti. bunlar; tel uskof, navran ve başika.

başika’ya yönelik operasyonla eş zamanlı olarak irak ordusu da başika’nın güneyindeki bartılla bölgesine bir taarruz başlattı.

çarşamba günü yapılması planlanlanan saldırı lojistik sorunlar nedeniyle perşembe günüe ertelenmişti.

musul'u kurtama operasyonu, uzun hazırlık süresinden sonra 17 ekim'de başlatılmıştı. irak ordusu ve peşmerge öncülüğünde yürütülen operasyon doğudaki hâzır, güneydoğudaki guveyr ve güneydeki kayyara olmak üzere 3 koldan başlatılmıştı. abd öncülüğündeki koalisyon uçakları operasyona havadan destek veriyor.

operasyonun birinci gününde hâzır-guveyr hattında 8 köy ele geçirilmişti. operasyonun ikinci ve üçüncü gününde bir ilerleme kaydedilmemişti. bu süğrede peşmerge güçleri ilk gün aldığı köyleri hendeklerle çevirmişti.

işid, bu bölgede peşmerge güçlerine karşı bomba yüklü araç saldırıları düzenlemişti.

irak ordusu, guveyr-kayyara hattında ilerlemeye devam ediyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;