Sağlık

Batı Afrika'da ebola salgını

Ateş, kusma ve iç kanamalara neden olan ebola virüsünden, Batı Afrika ülkeleri Gine ve Liberya’da 140’tan fazla kişi yaşamını yitirdi.

Konular: Sağlık
Ebola virüsü ateş, ishal ve kanamaya yol açıyor (Shutterstock)
Ebola virüsü ateş, ishal ve kanamaya yol açıyor (Shutterstock)

doğu ve orta afrika’da rastlanan “ebola” virüsünün batı afrika ülkelerine yayıldığı, gine ve liberya’da ölümlere neden olduğu bildirildi. dünya sağlık örgütü (dsö), gine ve liberya’da 140’tan fazla kişinin eboladan yaşamını yitirdiğini açıkladı.

dsö açıklamasında bu ülkelerde ebola şüphesi görülen ve teyit edilen en az 230 vakanın ortaya çıktığı belirtildi. dsö, ölümlerin 129’unun gine’de olduğunu ve virüsün bu ülkede daha yaygın görüldüğünü duyurdu. ebola virüsü, ateş, kusma, ishal, iç ve dış kanamalara neden oluyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;