Bundesliga

Bayern Münih'ten sığınmacılara 1 milyon euro

Bayern Münih, ülkeye gelen sığınmacı çocukları için bir antrenman kampı kuracak ve 1 milyon euro yardımda bulunacak. Uluslararası Olimpiyat Komitesi de sığınmacılar için 2 milyon dolar ayırdı.

Konular: Spor, Futbol
Bayern Münih sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çekiyor. [Reuters]

kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, almanya'nın son yıllarda sığınmacı göçü alan ülkelerden biri olduğu belirtilerek, bayern münih'in bünyesinde kurduğu yardım derneği aracılığıyla söz konusu kişiler için yardımda bulunacağı ifade edildi.

kurulacak antrenman kampında çocuklara almanca dersi verileceği de paylaşılan açıklamada, yemek ve futbol malzemelerinin de kulüp tarafından karşılanacağı kaydedildi.

ayrıca 12 eylül'de oynanacak olan bayern münih-augsburg karşılaşmasında futbolcuların, birer alman ve sığınmacı çocukla sahaya çıkacakları belirtildi.

bayern münih kulübü yönetim kurulu başkanı karl-heinz rummenigge, bayern münih'in sığınmacı kadın, çocuk ve erkeklere destek olmak için toplumsal sorumluluk taşıdığını söyledi.

bavyera eyaleti içişleri bakanı joachim hermann ise bayern münih kulübü'nün sığınmacılara yaptığı yardım için "örnek bir davranış. bundan dolayı memnun oldum ve destekledim. bu davranış, ülkemizdeki yardımseverlik kültürünün bir işareti" değerlendirmesinde bulundu.

olimpiyat komitesi'nden 2 milyon dolar

uluslararası olimpiyat komitesi (ioc), sığınmacılara 2 milyon dolar yardım yapılacağını açıkladı.

ioc'den yapılan açıklamada, sığınmacılar için yardım programlarında kullanılmak üzere ulusal olimpiyat komitelerine 2 milyon dolar yardımda bulunulacağı belirtildi.

son günlerde üzücü gelişmeler yaşandığını belirten ioc başkanı thomas bach, orta doğu, afrika ve avrupa'daki mülteciler için spor dünyası olarak harekete geçtiklerini aktardı.

sığınmacıların büyük bir bölümünde çocukların ve gençlerin yer aldığına dikkati çeken bach, iyi dileklerinin ülkelerinden kaçmak için hayatlarını tehlikeye atan bu insanlarla olduğunu ifade etti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;