2014 Yerel seçim

BDP'den suç duyurusu

Hakkari'de Halife Derviş Mahallesi'ndeki okulun önünde bekleyen bir grupla tartışan özel harekât polisinin havaya ateş açtığını iddia edildi. BDP Milletvekili Adil Zozani olayın 'provokasyon' olduğunu söyledi.

BDP Hakkari İl Başkanlığı, Hakkari merkezdeki oy pusulalarında BDP ambleminin silik olduğunu da savundu. [AA]

olay, öğlen saatlerinde yani oy verme işlemi devam ederken halife derviş mahallesi'ndeki yunus emre ilkokulu'nun önünde oldu.

seçmenlerin oy kullandığı okul çevresinde bulunan bir grupla güvenlik önlemi alan polisler arasında tartışma çıktı. bdp'lilerin iddiasına göre, tartışma büyüyünce özel harekât polisi havaya ateş açtı.

olay yerine gelen bdp hakkari milletvekili adil zozani olayı provokasyon olarak niteledi. zozani, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

milletvekili zozani, hakkari belediye başkanı fadıl bedirhanoğlu, bdp hakkari il başkanı mustafa miraz çallı ve bdp hakkari belediye başkan adayı dilek hatipoğlu gelişmeyi emniyet'e haber verdi.

bdp'liler, polisin silahından çıktığını söyledikleri bir kurşunu basın mensuplarına gösterdi.

'bdp amblemi silik' iddiası

bdp hakkari il başkanlığı, hakkari merkezdeki oy pusulalarında bdp ambleminin silik olduğunu savundu. il seçim kurulu'na itirazda bulundular.

bdp il teşkilatı avukatı gulabi seven, partilerince oluşturulan seçim izleme merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok oy pusulasında bdp ambleminin silik olduğunu belirlediklerini söyledi.

kaynak: dha ve aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;