MHP

Belçika'dan MHP'nin toplantısına yasak

Belçika Türk Federasyonu Başkanı Zararsız, "Anvers şehrinde düzenlenecek referandum bilgilendirme programımız belediyeler tarafından iptal edildi" açıklamasını yaptı.

Konular: Belçika, Avrupa, MHP
[Fotoğraf: AA]

belçika türk federasyonu (btf) başkanı ömer zararsız, almanya ve hollanda'yla yaşanan krizlerin ardından belçika'nın anvers şehrinde düzenlenecek ve milliyetçi hareket partisi (mhp) merkez yönetim kurulu üyesi ali güler'in konuşma yapacağı iki toplantının belediyeler tarafından engellendiğini açıkladı.

btf anvers nord teşkilatının bir salon tutup düzenleyeceği programda, 16 nisan'da yapılacak referandumla ilgili bilgi sunumu hazırlığında olduklarını anlatan zararsız, anvers nord'da pazar sabahı için türk spor tesisleri'ni kiraladıklarını, afişler çıkarıldıktan 4-5 saat sonra anvers belediyesi'nin türk spor'u arayarak bu programın yapılamayacağını, salonu veremeyeceklerini söylediğini ifade etti.

zararsız, mesnetsiz bir suçlamayla berchem'de gerçekleştirilecek program iznininin de iptal edildiğine dikkat çekerek, "şu an itibariyle cuma günü anvers berchem'de yapılacak bir programda da sıkıntı var. belçika'daki aşırı milliyetçiler bizlerden şikâyetçi oldular. belediye ile tehdit noktasına gelmişler. 'dernek içerisinde yapacağınız programı iptal ediyoruz' diye bir açıklama yaptılar" diye konuştu.

belçika'nın başka bölgelerinde planladıkları programlarda bir sıkıntı olmadığını anlatan zararsız, yaşanan iptallerin nedeninin "evet" kampanyası olduğunu savundu.

zararsız, sokaklarda miting yapmadıklarını anlatarak, "kendimize ait binalarda, kendimize ait dernek salonlarında güncel konulara ilişkin bilgilendirme toplantısı yapacağız. bir salon kiralamıştık. belediye iptal ettiği için kendi teşkilâtımızın salonunda bunu devam ettireceğiz. diğer toplantıyı da kendi binamızda yapacağız. belediye buna izin vermeyeceğini gazetelere açıklıyor" dedi.

öte yandan belçika basını, aşırı sağcı belçika flaman milliyetçi cephe'den (n-va ) anvers belediye başkanı bart de weber'in toplantılara izin verilmemesine gerekçe olarak, "polis güvenlik analizine göre durumun kamu düzenini bozabileceğini" gösterdiğini yazdı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;