Avrupa

Belçika'nın en büyük reklam panosu hacklendi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de hackerlar, kentin en büyük reklam panosunu hackledi. Hackerlar, panodaki Coca Cola reklamını ''troll face'' olarak bilinen gülen yüz simgesi ile değiştirdi.

Konular: Avrupa, Belçika

belçika'da bir grup bilgisayar korsanı, başkent brüksel'in en büyük elektronik reklam panosunu ele geçirdi. üzerinde coca cola'nın reklamını bulunan panoyu ele geçiren hackerlar, panoya 'gülen yüz' simgesi yerleştirdi. 

bilgisayar korsanları, yayınladıkları videoda, bu iş için çok uzun süre hazırlandıklarını belirterek üzerinde panonun olduğu binaya nasıl girdiklerini ve üst kattaki bilgisayara nasıl müdahale ettiklerini adım adım gösterdi. hackerler, reklam panosundaki içecek firmasının reklamı yerine "troll-face" olarak bilinen gülen yüz​ ile "merhaba brüksel" anlamına gelen "hi bxl" yazısını yayınlamaya başladı.

bilgisayar korsanları, halktan olumlu tepki aldı ancak brüksel belediyesi yargıya başvurdu. bilgisayar korsanlarını bulmak için çalışma başlatıldı. 

kaynak: al jazeera 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;