Avrupa

Berlusconi'den U dönüşü

İtalya'da hükümet, eski Başbakanın fikir değiştirip son anda desteğini sürdürmesinin ardından Senatodan güvenoyu aldı.

Haberin Öne Çıkanları

Beş bakanı var

Partisi bölünmüştü

Bir oylama daha var

Letta liderliğindeki hükümet, sağ eğilimli senatörlerin verdiği destekle güvenoyu aldı.
Letta liderliğindeki hükümet, sağ eğilimli senatörlerin verdiği destekle güvenoyu aldı. [Reuters]

ekonomik krizi geride bırakmaya çalışan italya'da, eski başbakan silvio berlusconi, partisini hükümetten çekme kararından vazgeçti. bu karar sonrası hükümet, parlamentonun üst kanadı olan senatodan güvenoyu aldı. 

sağ eğilimli özgürlük halkı partisi'nin (pdl) lideri berlusconi güven oylaması öncesi yaptığı açıklamada, "[partideki] tartışmaların ardından hükümete güvenoyu vermeye karar verdik" dedi. berlusconi, italya'nın 'kurumsal ve yapısal reformları hayata geçirebilecek bir hükümete' ihtiyaç duyduğunu söyledi. 

oysa berlusconi salı günü yaptığı açıklamada 'tüm risklere rağmen enrico letta hükümetini bitirmekte' kararlı olduğunu söylüyordu.

pdl'nin bazı üst düzey yetkilileri ise daha önce parlamenterlere hükümeti destekleme çağrısı yapmıştı. bu kişiler arasında, içişleri bakanı ve pdl genel sekreteri angelino alfano ile ulaştırma bakanı maurizio lupi de vardı. 

başbakan enrico letta, güven oylamasının ekonomi kriz ile boğuşan italya için 'ölümcül risk' taşıyabileceği uyarısında bulunmuştu.

letta hükümetinin çarşamba akşamı parlamentonun alt kanadı olan temsilciler meclisinden de güvenoyu alması bekleniyor.

siyasi krize neden olmuştu

pdl'nin hükümette beş bakanı bulunuyor. berlusconi ise hafta sonu partisinden bakanların istifasını istemiş ve siyasi krize neden olmuştu. 

eski italya başbakanı, ağustos ayında vergi kaçakçılığı suçundan mahkum olmuştu. 

hükümetteki sol partiler ise berlusconi’nin parlamentodan azli için temsilciler meclisinde yürütülecek süreçten geri adım atmamıştı. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;