Premier League

'Beş yıllık özlem son bulacak'

Sekiz yıl formasını giydiği Chelsea'ye geri dönen Didier Drogba, bu sezon takımı şampiyonluğa taşıyacaklarını ifade etti.

Konular: Spor, Futbol, Transfer
Drogba geçen sezonu Galatasaray'da tamamladı. [Getty Images]

chelsea, premier league'de son şampiyonluğunu yaşadığı 2009-10 sezonunda didier drogba da kadrodaydı.

londra temsilcisi, beş yıldan beri şampiyonluğa ulaşamadı. kulübün sembol isimlerinden biri olan didier drogba ise iki yıl sonra geri döndüğü kulübü bu sezon mutlu sona ulaştıracaklarına inanıyor.

fildişi sahilli futbolcuya göre beş yıl premier league şampiyonluğundan ayrı kalmak için uzun bir süre ve kulübün bu hasreti bu sezon son bulacak.

"premier league'i çok özledim. bana göre burası dünyanın en iyisi. bundesliga'nın arayı kapattığı doğru fakat hâlâ en iyi futbol burada oynanıyor" açıklamasını yapan drogba, "geri dönmek harika bir duygu" dedi.

tecrübeli forvet, chelsea'deki ilk döneminde üç kez lig şampiyonluğı yaşadı, federasyon kupası'nı dört, lig kupası'nı ise iki kez kaldırdı.

"jose mourinho ve chelsea'ye 'hayır' demem çok zordu. benim için kolay bir karar oldu" diyen 36 yaşındaki futbolcu kulüpte harika anılarının olduğunu belirtti.

mourinho'ya övgüler yağdıran drogba "o bana premier league'de futbol oynamamı sağlayan isim. birlikte çok kupalar, çok maçlar kazandık. onun iletişimi sadece benle değil, her futbolcuyla iyi" değerlendirmesinde bulundu.

drogba "onlar biliyor. ben buradaysam sadece gülmek ve geri dönüş için teşekkür etmek için değildir. ben kazanmak istiyorum" dedi. 

drogba'nın 341 kez giydiği chelsea forması altında tam 157 golü var. fildişi sahilli futbolcu, 2004'te takıma imza atan jose mourinho'nun ilk transferlerinden biriydi.

2012'de londra'dan ayrılan drogba, önce çin'in şangay şenhua takımına oradan da galatasaray'a transfer oldu. her iki takımda da birer sene kaldı. 2014 dünya kupası'nda forma giydikten sonra chelsea'ye imza attı.

drogba chelsea'de yine 15 numaralı formayı giyecek.

geçen sezonu üçüncü tamamlayan chelsea, sezonu 18 ağustos'ta burnley ile açacak.

londra temsilcisi drogba'nın yanı sıra diego costa, cesc fabregas ve filipe luis gibi isimleri de kadrosuna kattı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;