Türkiye Süper Ligi

Beşiktaş fire vermedi

Beşiktaş, erteleme maçında Başakşehir'de Mersin İdman Yurdu'nu Sosa'nın golüyle 1-0 yendi ve zirveye bir adım daha yaklaştı.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Maç yoğun sis altında oynandı. [AA]

iki takımın, başakşehir fatih terim stadı'nda 17 ocak'ta karşı karşıya geldiği ancak kar yağışı nedeniyle 5 dakika oynandıktan sonra müsabakanın hakemi tarafından ertelenen müsabakaya, aynı statta kaldığı yerden devam edildi. beşiktaş maçı 1-0 kazandı.

beşiktaş'ın galibiyet golü 73'te geldi. siyah beyazlılar bu galibiyetle puanını 48'e çıkardı. lider fenerbahçe ile puan farkını 1'e indirdi. siyah beyazlıların 1 maçı da eksik.

düşme hattındaki mersin idman yurdu ise 17 puanda kaldı. süper lig'de son üç sırada bulunan 3 takım da 17 puanlı.

beşiktaş ile mersin idmanyurdu arasında oynanan erteleme müsabakası öncesinde başakşehir bölgesinde oluşan yoğun sis, mücadelenin yaklaşık 35 dakika geç başlamasına neden oldu.

müsabakanın başlama saati olan 19.30'dan iki dakika önce sahaya çıkan karşılaşmanın hakemleri, görüş mesafesini kontrol ettikten sonra tekrar soyunma odasına yöneldi.

yaklaşık 7 dakikalık bir beklemenin ardından bu kez her iki takımın kalecisi tolga zengin ve muammer yıldırım'la bir kez daha sahaya çıkan hakem barış şimşek, koruyacakları kalelerin önlerine kadar giden iki oyuncuyla yaptığı görüşmenin ardından bir kez daha soyunma odasına gitti.

iki takımın futbolcuları, bekleme süresi sırasında sahaya çıkıp ısınma hareketlerine devam ederken, karşılaşma yaklaşık 35 dakika gecikmeyle başladı.

beşiktaş'ın 11'inde 2 değişiklik

ertelenen maça tolga zengin, andreas beck, luiz rhodolfo, ersan adem gülüm, dusko tosic, atiba hutchinson, gökhan töre, oğuzhan özyakup, jose sosa, ricardo quaresma ve mario gomez 11'iyle çıkan beşiktaş'ta teknik direktör şenol güneş, mersin idmanyurdu karşısına bugün iki değişiklikle çıktı.

siyah-beyazlı teknik adam, ertelenen karşılaşmada ilk 11'de yer alan ve daha sonra çin'in hebei china fortune takımına transfer olan ersan adem gülüm ile süper lig'in 20. haftasında gaziantepspor'la yapılan müsabakada sakatlanarak sezonu kapatan luiz rhodolfo'nun yerine necip uysal ve ismail köybaşı'yı sahaya sürdü.

kaleyi tolga zengin'e emanet eden güneş, defansı andreas beck, necip uysal, dusko tosic ve ismail köybaşı 4'lüsünden oluşturdu.

defansın önünde atiba hutchinson'ı oynatan siyah-beyazlı teknik adam, orta alanın sağında gökhan töre'ye, ortada oğuzhan özyakup ve jose sosa'ya, sol kanatta ise ricardo quaresma'ya görev verdi. beşiktaş'ın ileri ucunda ise mario gomez yer aldı.

siyah-beyazlı ekipte kaleci günay güvenç'in yanı sıra serdar kurtuluş, veli kavlak, olcay şahan, tolgay arslan, kerim frei ve cenk tosun yedek soyundu.

beşiktaş'ta ara transfer döneminde kadroya katılan futbolcular denys boyko, alexis delgado ve marcelo guedes, ertelenen maçın oynandığı tarihte lisansları olmadığı için bu karşılaşmanın kadrosunda yer alamadılar.

31 gün sonra karşı karşıya geldiler

beşiktaş ile mersin idmanyurdu, süper lig'deki erteleme maçında 31 gün sonra karşılaştı.

iki takımın, ligin 18. haftasında 17 ocak'ta karşı karşıya geldiği müsabaka, kar yağışı sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmişti. türkiye futbol federasyonu (tff), erteleme mücadelesinin tarihini 17 şubat olarak açıklarken, taraflar 31 gün sonra ligde kozlarını paylaştı.

bu arada tff merkez hakem kurulu, ertelenen karşılaşmada görev yapan hakem mete kalkavan'ın yerine barış şimşek'e görev verdi.

beşiktaş sahaya stopersiz çıktı

beşiktaş, mersin idmanyurdu karşısında sahaya stopersiz çıktı.

ara transfer döneminde siyah-beyazlı ekibin stoperlerinden pedro franco ve alexander milosevic kiralık olarak gönderilirken, ersan adem gülüm çin'e transfer olmuştu. luiz rhodolfo'nun da sakatlanarak sezonu kapatmasıyla, beşiktaş'ın bu bölgede yeni transferler alexis delgado ve marcelo guedes'ten başka oyuncusu kalmadı.

yeni transferlerin de mersin idmanyurdu'yla ertelenen maçtan sonra kadroya katılması sebebiyle siyah-beyazlı ekibin defansında necip uysal ile dusko tosic forma giydi.

quaresma, ligde 2 maç sonra ilk 11'de

beşiktaşlı futbolcu ricardo quaresma, mersin idmanyurdu karşısında sahaya ilk 11'de çıktı.

teknik direktör şenol güneş, siyah-beyazlı ekibin sezonun ikinci yarısında yaptığı iki müsabakada da ilk 11'de şans bulamayan portekizli futbolcuyu, mersin idmanyurdu karşısında sahaya sürdü.

quaresma, kar yağışı sebebiyle ertelenen maçta da ilk 11'de yer almış ve oynanan 5 dakikalık bölümde görev yapmıştı.

taraftar fazla ilgi göstermedi

beşiktaş ile mersin idmanyurdu arasında oynanan karşılaşmaya, siyah-beyazlı taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

erteleme maçının hafta içi oynanmasının yanı sıra istanbul'daki soğuk hava sebebiyle özellikle kale arkasındaki tribünlerin çok büyük bir bölümü boş kaldı.

bu arada müsabaka öncesi taraftarlara, siyah-beyazlı kulübün herhangi bir cezaya maruz kalmaması taşkınlık yapılmaması uyarılarında bulunuldu.

mücadeleyi, az sayıda mersin idmanyurdu taraftarı da tribünden takip etti.

mersin idmanyurdu'nda da 2 değişiklik

konuk ekip mersin idmanyurdu, ertelenen maçın kadrosunda 2 değişiklik yaptı.

akdeniz ekibinde ilk karşılaşmada görev alan mehmet enes sığırcı ve ricardo pedriel'in yerine gökçek vederson ve serkan balcı, ilk 11'de yer aldı.

mersin idmanyurdu'nda sakatlıkları bulunan welliton ve abdul rahman khalili'nin yanı sıra, cezalı durumdaki loret sadiku, beşiktaş karşısında takım arkadaşlarını yalnız bıraktı.

ümit özat, takımının başında

mersin idmanyurdu'nda, ertelenen maç sırasında anlaşmaya varılan teknik direktör ümit özat, takımının başında sahaya çıktı.

erteleme maçına teknik direktörsüz çıkan akdeniz ekibinde daha sonra göreve getirilen özat, beşiktaş karşısında saha kenarındaki yerini aldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;