Eğitim

Bilgi Üniversitesi’nde 8 Mart standına saldırı

Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü bahçesindeki 8 Mart standına, 15-20 kişilik bir grup saldırdı.

bilgi üniversitesi santralistanbul kampüsü bahçesinde 8 mart dünya kadınlar günü dolayısıyla stant açan öğrencilere, 15-20 kişilik bir grup saldırdı. ihbar üzerine kampüse gelen polis ekipleri, 6 kişiyi gözaltına aldı.

yüzüne tekme atılan bir kadın öğrencinin gözü morarırken, kaşında açılma oldu. yaralı öğrenci okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. tedavisinin ardından hastaneden ayrılan medya ve iletişim sistemleri 4. sınıf öğrencisi irem esmer, "bugün bilgi üniversitesi'nde 8 mart etkinliğimiz vardı. 20 kişilik bir grup gördük. masamız vardı. masamızı devirdiler. tekbir getirerek bize saldırdılar. yaşanan kargaşada ben yere düştüm. yüzüme tekme geldi. her sene yaptığımız gibi bu sene de standımızı açmıştık. 8 mart'ı kutlarken bir anda böyle bir şeyle karşılaştık. okul öğrencisi olmayan grup turnikelerden atlayarak içeri girmiş. yüzleri kapalıydı" dedi.

istanbul bilgi üniversitesi, "üniversitemiz, tüm saldırganlar hakkında savcılığa ilgili başvuruyu yapmak üzere gerekli süreci başlatmış olup, saldırganlar arasında yer alan istanbul bilgi üniversitesi öğrencileri hakkında ayrıca disiplin soruşturması açmıştır" açıklamasında bulundu.

doğan haber ajansı da gözaltına alınanların istanbul ticaret üniversitesi ve haliç üniversitesi öğrencileri olduğunun belirlendiğini duyurdu.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;