Türkiye

Bin 800 yıllık sehpa

Turgutlu'da hastane bahçesinde sehpa olarak kullanılan mermerin, Roma döneminden kalma sütun parçası olduğu anlaşıldı.

Konular: Türkiye

manisa'da turgutlu devlet hastanesi bahçesindeki kafeteryanın bahçesinde sehpa olarak kullanılan mermer parçasının roma dönemine ait bir sütunun parçası olduğu belirlendi. bir vatandaşın, kafeterya bahçesindeki mermer parçasının tarihi eser olduğu yönündeki ihbarını değerlendiren manisa il kültür ve turizm müze müdürlüğü yetkilileri inceleme başlattı. 

ekipler ilk incelemede, bin 500 ila bin 800 yıl önceye tarihlenen mermerin roma dönemine ait bir sütunun parçası olduğunu saptadı. mermer parçası, ayrıntılı inceleme için müze müdürlüğüne götürüldü.

manisa il kültür ve turizm müdürü ibrahim sudak, mermerin tam olarak hangi döneme ve antik bölgeye ait olduğunun belirlenmesi için detaylı araştırma yürütüldüğünü bildirdi.

hastane başhekimi sabri taşçıoğlu ise hastanenin açılışından bu yana mermerin bahçede bulunduğunu, daha önce tarihi değeri olup olmadığı konusunda bir çalışma yapılmadığını belirterek, "tarihi bir değeri olduğunu bilseydik muhakkak muhafaza altına alır, durumu yetkililere bildirirdik" dedi. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;