PKK

Binali Yıldırım, Diyarbakır'ı Erdoğan ile de ziyaret edecek

Binali Yıldırım, AKP genel başkan adaylığının açıklanmasının hemen ardından Diyarbakır'da PKK bombası ile 16 köylünün öldüğü Tanışık köyünü ziyaret etti. Yıldırım, 28 Mayıs'ta bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Diyarbakır'da olacaklarını açıkladı.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk]

binali yıldırım, akp genel başkan adaylığının açıklanmasının hemen ardından diyarbakır'da pkk bombası ile 16 köylünün öldüğü tanışık köyünü ziyaret etti. taziye çadırını ziyaret eden yıldırım'ın yanında diyarbakır valisi hüseyin aksoy, aile ve sosyal politikalar bakanı sema ramazanoğlu, ak parti genel başkan yardımcıları mehdi eker ve vedat demiröz ile ak parti milletvekilleri galip ensarioğlu ve orhan miroğlu da vardı. yıldırım burada yaptığı konuşmada, tıpkı adaylığının açıklandığı parti toplantısında olduğu gibi "terörle mücadele"ye değindi;

"birkaç gün önce bu köyde terör örgütünün yine o acımasız yüzünü gördük. birbiriyle akraba 16 köylümüz katledildi. her şeyden önce daha vahşi bir eylem yapmak isteyen terör örgütünü engellemek için önlerine çıkan tüm kardeşlerime rahmet diliyorum. onlar bu ülke için şehit oldular. biz öyle inanıyoruz. bugün dayanışma günüdür. bugün tevdi edilen bir görevin hemen arkasından, bu bölgenin milletvekilleriyle buraya geldik. bunun anlamı bin yıllık kardeşiliğimizi kimse bölemeyeceğidir. bunu bozmaya kimsenin gücü yetmez. milletimiz emin olsun, bu terör belası milletimizin gündeminden mutlaka çıkacaktır. kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü, vatanımızı bölmeye kastedenler, masum insanları katledenler cevabını en şiddetli şekilde alacak. gidenleri geri getiremeyiz ama herkes bilsin ki, gereken her şey yapılacak. devlet tüm imkânlarını seferber edecek."

mezarlığı da ziyaret etti

taziye çadırında kur'an-ı kerim okundu, yıldırım ve beraberindekiler patlamada hayatını kaybedenler için dua etti. yıldırım ve beraberindekiler daha sonra, köydeki mezarlığa giderek, patlamada hayatını kaybedenler için burada da dua etti. patlamada yakınlarını kaybeden kadınlar, kürtçe ağıt yakarak, yakınlarının şehit edildiğini, geride küçük çocuklar bıraktıklarını söyledi. ak parti genel başkan yardımcısı eker, kürtçe ağıtları binali yıldırım'a tercüme etti. kadınlarla kürtçe konuşan eker, onları teselli etmeye çalışarak, "onların yerleri cennettir" dedi. binali yıldırım, kürtçe ağıt yakan bir kadının elini tutarak, kadını teselli etmeye çalıştı. köydeki vatandaşlar da mezarlık çıkışında yıldırım'a patlamanın meydana geldiği alını gösterdi. öte yandan, aile ve sosyal politikalar bakanı sema ramazanoğlu, olayda hayatını kaybeden gerçek yaman ile oğlu davut yaman'ın yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

ramazanoğlu aileye, "burada çok güzel evlatlar yetiştirmişsiniz. bu patlama şehir merkezinde gerçekleşseydi, çok sayıda kişi ölecekti. onlar inşallah şehittir" dedi.

28 mayıs'ta erdoğan ile yine diyarbakır'da olacak

binali yıldırım daha sonra yaptığı açıklamada, 28 mayıs'ta yine diyarbakır'da olacağını söyledi. bu kez kenti cumhurbaşkanı tayyip erdoğan ile ziyaret edeceklerini belirtti.

[Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk]

[Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk]

[Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk]

[Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk]

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;