Göç

Bir günde 3300 göçmen kurtarıldı

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı, 21 Ekim’de yaklaşık 3 bin 300 sığınmacının Akdeniz’de kurtarıldığını duyurdu.

Konular: Libya, İtalya

italya sahil güvenlik komutanlığı, cuma günü kendilerinin koordine ettiği çok sayıda operasyonla akdeniz'de 3 bin 300 göçmen kurtarıldığını duyurdu. açıklamaya göre libya açıklarındaki operasyonlar sırasında 7 göçmenin de cesedi bulundu.

operasyonlarda kurtarılan göçmenler 20 lastik bot, 1 tekne ve 3 kayıkta bulunuyordu.

italya sahil güvenlik komutanlığı, göçmenlerin kurtarılma anına ait görüntüleri de yayınladı.

italya, yalnızca 2016’da yasadışı yollarla ülkeye ulaşmaya çalışan 146 binden fazla kişiyi ülkeye aldı. geçen senenin deniz yoluyla italya’ya ulaşanların toplam sayısı 153 bindi.

kaynak: afp, aa ve reuters 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;