1915 olayları

'Bir kulağımızdan girer öbüründen çıkar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun oylayacağı 1915 olaylarıyla ilgili tasarı için 'Karar ne olursa olsun bir kulağımızdan girer, öbüründen çıkar' dedi. Erdoğan Demirtaş'a da yanıt verdi: Sen işine bak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt'e hareketinden önce soruları yanıtladı. [AA-Arşiv]

cumhurbaşkanı erdoğan, kazakistan ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında 1915 olaylarıyla ilgili avrupa parlamentosu'nun gündemindeki tasarı ve ağrı'daki çatışmaya ilişkin açıklamalar yaptı. 

erdoğan, 1915 olaylarını 'ab üyelerinin soykırım olarak tanımasını' öngören tasarıyla ilgili olarak "avrupa birliği parlamentosu bugün ne tür bir karar alır bilemem. hangi tür kararı alırsa alsın, bir kulağımızdan girer, öbür kulağımızdan çıkar. çünkü türkiye'nin böyle bir vebali, böyle bir suçu asla kabul etmesi mümkün değildir, bunu bir defa herkesin bilmesi lazım" dedi. 

erdoğan, türkiye'nin ermeni iddialarıyla ilgili tutumunu aktarırken, "niçin savunmada duruyoruz bunu anlamakta zorlanıyorum. benim cumhurbaşkanı olarak savunma derdim yok" diye konuştu. 

türkiye'deki ermeni vatandaşların ve ermenistan'dan gelenlerin her türlü imkândan yararlandığını belirten erdoğan, kaçak ermenileri sınır dışı edebileceklerini ama bunu yapmadıklarını vurguladı.  

hdp'nin ağrı raporu

cumhurbaşkanı erdoğan'a hdp'nin imralı heyeti tarafından ağrı diyadin'deki çatışmayla ilgili hazırladığı ve 'çatışmayı askerin başlattığı' görüşünü içeren rapor soruldu. erdoğan'ın yanıtı şöyle oldu:

"ben o raporlarla pek ilgilenmiyorum. ben devletin kurumlarının vermiş olduğu raporlarla ilgileniyorum. bütün kayıtlarıyla, görüntüleriyle her şey ortada. onların anlattığı gibi bir şey asla söz konusu değil. gerek polis, gerek jandarma, ülkemizin dört bir yanında istim halinde olması gereklidir. bu ağrı’da da olsa böyledir, edirne’de de öyledir. orada da asker görevini yapmıştır. tedbirlerini almıştır. tedbirini alan askerlerimize ilk ateş bölücü örgütten gelmiştir. biri ağır olmak üzere dört askerimiz yaralanmıştır. bu durumda ne yapacaklar, karşılık vermeyecekler miydi? biz yaralılarımızı bırakmışız, partililer getirmiş. böyle bir şey yok. helikopterimizin birini taradılar. bunların çözüm süreci gibi bir derdi yok. 'acaba biz seçimi, barajı nasıl garanti altına alırız' diye baskı oluşturmaya başladılar. olay budur."

'sen işine bak'

cumhurbaşkanı erdoğan, dün 'ya siz kendinizi ne zannediyorsunuz?' sözlerine 'kim olduğumu sormuşsun. tanışalım mı? 7 haziran'da' diye twitter üzerinden cevap veren hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş'a da göndermede bulundu.     

erdoğan, "eş başkan olarak meydanda dolaşan zat, şahsıma da meydan okumalar yapıyor, iktidara da meydan okumalar yapıyor. sen işine bak. önce bir siyasi partinin başı olarak yapman gerekeni yap. bakıyoruz ki işin arkasından ne yazık ki kendileri çıkıyor. 'hdp'liler yaralıları kurtardı' dediğin zaman kendini ele verirsin. bunun alternatifi de orada söylenir. nedir bunun alternatifi? sivil köy korucularının olduğu vatandaşlarımız da devreye girmiştir ama aslolan askerlerimiz, jandarmalarımız yaralılarımızı kurtarmıştır. olayın aslı budur." dedi. 

kaynak: al jazeera

 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;