Türkiye

Birlikte Türkeş'i ziyaret ettiler

Seçim hükümeti Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı. Öncesinde Davutoğlu ve Tuğrul Türkeş, Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti.

Konular: Türkiye
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti. [Fotoğraf: Başbakanlık]

başbakan ahmet davutoğlu başkanlığında çankaya köşkü'nde düzenlenen toplantı saat 12:50'de başladı.

toplantının gündeminde üç konu var. artvin'deki sel felaketi ile ilgili başbakan yardımcısı numan kurtulmuş sunum yapacak. 28 eylül'de başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılı konusunda da milli eğitim bakanı nabi avcı kurula bilgi verecek. gündemdeki üçüncü konu ise 2016 yılı bütçe hazırlıkları. başbakan yardımcısı cevdet yılmaz ve maliye bakanı mehmet şimşek de bütçe hazırlıkları ile ilgili bakanlar kurulu'na bilgi verecek. bütçenin en geç 17 ekim'de meclis'e sunulması gerekiyor.

toplantı sonrası başbakan yardımcısı numan kurtulmuş, hükümet sözcüsü sıfatıyla ilk basın açıklamasını yapacak. 

63. hükümet üyeleri toplantıdan önce anıtkabir'i ziyaret etti. anıtkabir sonrası, seçim hükümetinde yer alması partisinde gerilime neden olan mhp'li tuğrul türkeş, davutoğlu'nun aracına bindi. birlikte mhp'nin kurucusu alparslan türkeş'in mezarını ziyaret ettiler.

davutoğlu hafta sonu da kabinedeki yeni isimlerden iki hdp’li bakan, kültür ve turizm bakanı yalçın topçu ve enerji bakanı ali rıza alaboyun ile görüşmüştü.

Geçici Bakanlar Kurulu ilk toplantısını yapıyor.
[[Fotoğraf: Başbakanlık]]

Geçici Bakanlar Kurulu ilk toplantısını yapıyor.
[[Fotoğraf: Başbakanlık]]

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti.
[[Fotoğraf: Başbakanlık]]

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;