PKK

Bitlis'te çatışma: 2 şehit

Bitlis'te PKK'lılarla çıkan çatışmalarda 2 jandarma uzman çavuş şehit olurken, 2 asker de yaralandı. 6 PKK'lı ölü ele geçirildi.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: DHA]

bitlis jandarma bölge komutanlığı ekipleri tarafından 12 ocak'ta başlatılan şehit jandarma uzman onbaşı bahattin dolma operasyonu kapsamında 14 ocak'ta pkk'lılarla çıkan çatışmada jandarma uzman çavuşlar samet kaya ve veysel şirin şehit olurken, 2 asker yaralandı. 

6 pkk'lı ölü ele geçirildi

bitlis jandarma bölge komutanlığı ekipleri tarafından başlatılan operasyon kapsamında çıkan çatışmada 6 pkk'lı silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. konuyla ilgili bitlis valiliğinden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"bitlis jandarma bölge komutanlığı unsurlarınca 12 ocak 2017 tarihinde icrasına başlanan şht.j.uzm.onb. bahattin dolma operasyonu kapsamında 14.01.2017 tarihinde meydana gelen çatışmada tatvan jöh tb.k.lığı emrinde görevli (2) personel şehit olmuş ve (2) personel hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmışlardır. operasyonda (6) bölücü terör örgütü mensubu öldürülmüştür. operasyon faaliyeti halen devam etmektedir.

güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenlik sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

3 pkk'lı teslim oldu

hakkari valiliği'nden yapılan açıklamada, pkk/kck faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. açıklamada, 12 ocak perşembe günü 3 pkk'lı şemdinli ilçe emniyet müdürlüğü'ne giderek teslim oldukları belirtildi. açıklamada, bu kişilerin 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla arandıkları belirlendi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;