Kültür-Sanat

'Biz Mektup Yazardık'

Ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun arşivinden derlenen 'Biz Mektup Yazardık' sergisi, 1930'lardan 1970'lere kadar Türkiye sanat yaşamına dair birçok yazışmayı içeriyor.

Konular: Kültür-Sanat
'Biz Mektup Yazardık' sergisi 20 Haziran'a kadar ziyaret edilebilir.

iş bankası kibele sanat galerisi, sezonun son sergisinde, bedri rahmi eyüboğlu ve onunla aynı dönemde sanat yaşamında söz sahibi olmuş isimleri bir araya getiren mektupları izleyiciyle paylaşıyor.

“bedri rahmi eyüboğlu ve çağdaşlarından mektuplar - biz mektup yazardık” adını taşıyan sergide, aralarında nâzım hikmet, melih cevdet, ahmet hamdi tanpınar, fikret muallâ, âşık veysel, adalet cimcoz, nurullah berk gibi birçok tanınmış ismin mektupları yer alıyor.

türkiye'nin 1930'lardan itibaren sanat yaşamına odaklanan sergi, interaktif bir sunuma sahip. izleyicilerin, mektup sayfalarını okuyabilmesinin yanında, bedri rahmi'nin çizimlerinin ve mektuplara iliştirdiği resimlerin de yer aldığı, fotoğraf ve belgelerle desteklenen sergi, 20 haziran tarihine kadar açık kalacak.

bedri rahmi ve dostları

sergiyle eşzamanlı olarak yayımlanan aynı isimdeki kitap da, mektuplar, belgeler ve yazılar aracılığıyla bedri rahmi eyüboğlu'nun özel yaşamına, paris yıllarına ve son zamanlarına dair önemli bilgiler içeriyor. kitap, birbirleriyle mektuplar vasıtasıyla iletişim kuran, sanat tartışmalarını ve özel hayatlarını kağıtlara döken dönemin sanatçıları daha yakından tanımayı sağlıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;