Suriye'de iç savaş

BM: 165 bin kişi çatışmaların arasında kaldı

IŞİD, Suriye'nin kuzeyindeki Azez'e ilerleyişini sürdürüyor. Kelcibrin ve Kefr Kalbin beldeleri de örgütün eline geçti. BM ise IŞİD saldırıları nedeniyle 165 bin kişinin evlerini terk ettiğini açıkladı.

[Fotoğraf:AA]

birleşmiş milletler mülteciler yüksek komiserliği (unhcr), suriye'nin kuzeyinde yoğunlaşan çatışmalardan binlerce kişinin etkilendiğini bildirdi.

unhcr'den yapılan açıklamaya göre, halep'in kuzeyinde yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle azez ilçesi yakınlarında 165 bin kişi dar bir alanda sıkışıp kaldı.

yoğunlaşan çatışmalardan etkilenen binlerce kişinin durumundan derin endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, yerlerinden edilen sivillerin çapraz ateş arasında kaldığı ve gıda, su ve sağlık hizmetlerinden yoksun olduğu ifade edildi.

türk yetkililer acil durum hazırlığı için bilgilendirildi. açıklamada, acil durum karşısında hazırlıklı olunması için türk yetkililere de bilgi verildiği kaydedildi.

'kriz ortamında olmayan yardım kuruluşunun bize ne yararı olur'

türkiye sınırı yakınlarındaki kampların sorumlusu ahmed bekur da yaptığı açıklamada 2 gün önce işid'in  halep'e düzenlediği saldırılardan kaçarak bab'us selame kampı çevresindeki yıkık dökük kamplara sığınan insanların, acil insani yardıma muhtaç olduğunu belirtti.

bekur, "iki gün içinde bölgeye yaklaşık bin 500 aile geldi. halep'in mari ilçesinde daeş ile muhalifler arasındaki çatışmaların devam etmesi nedeniyle bu sayı gittikçe artacak. sığınmacıların ihtiyaçlarını giderecek malzeme yok. kamplarda barınacak çadır bulunmuyor. insanlar yerde yatıyor. yardım kuruluşlarından acil destek talep ettik ancak istenenin çok altında bir yardım geldi" diye konuştu.

insani yardım kuruluşlarının kriz zamanlarında güvenlik nedeniyle bölgeden çekildiğini ancak bunun büyük sorunlara yol açtığını ifade eden bekur, "kriz ortamında olmayan yardım kuruluşunun bize ne yararı olur?" dedi.

kaynak: aa, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;