Suriye'de iç savaş

BMGK’dan soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) düzenlenen kapalı toplantıda Suriye'deki en son zehirli gaz saldırılarıyla ilgili soruşturma çağrısı yapıldı.

Arap ülkeleri, 'Filistin kararı düzeltilmiş tasarısını' BMGK'ya sunmuştu. [Fotoğraf: AFP-Arşiv]

bm ve kimyasal silahların yasaklanması örgütü (ksyö) ortak misyonu koordinatörü sigrid kaag'ın video konferans yöntemiyle bağlandığı bmgk toplantısında, suriye'deki ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan gaz saldırıları ele alındı.

bmgk dönem başkanı ve nijerya daimi temsilcisi joy ogwu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, bmgk üyelerinin, suriye'de bazı kasabalarda ölüm ve yaralanmalara neden olan klor gazı kullanımına ilişkin raporlar konusunda, ciddi endişelerini dile getirdiğini ve bu konudaki gelişmelerle ilgili bir soruşturma açılmasını istediğini bildirdi.   

abd'nin bm daimi temsilcisi samanta power abd'nin bölgeye bir helikopter indirerek en son klor saldırı raporlarını doğrulamaya çalıştığını söyledi.

bm'nin ingiltere daimi temsilcisi mark grant da en son kimyasal saldırı raporları konusunda ingiltere'nin ‘derin rahatsızlık’ duyduğunu belirtti.

suriye ulusal koalisyonu'nun bm özel temsilcisi najib ghadbian'ın 11 ve 16 nisan tarihli ayrı mektubunda, 11 nisan'da suriye rejiminin, muhaliflerin yönetiminde bulunan kefer zita kasabasına kimyasal ve toksit gazlarla yüklü varil bombaları kullanıldığını ve çoğunluğunu sivillerin oluşturduğu 200 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;