15 Temmuz darbe girişimi

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olacak

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada Boğaziçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirileceğini ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın İçişlerine bağlanacağını açıkladı.

[Fotoğraf: AA]

başbakan binali yıldırım, 3,5 saat süren bakanlar kurulu sonrası alınan kararları açıkladı ve şu açıklamayı yaptı:

"yeni anayasa'nın bütün partilerin katılımıyla hazırlanması için bir görüş birliği olduğu gördük. bunun için daha önce başlayıp yarıda kalan süreci de devam ettirme kararı aldık."

"bugünkü toplantıda yeni kanun hükmünde kararname ile ilgili konuları görüştük ve bunları karara bağladık. buna göre, jandarma genel komutanlığı, sahil güvenlik komutanlığı tam anlamıyla içişleri bakanlığına bağlanacaktır. bununla ilgili kararname yayımlanacaktır."

 "istanbul ve ankara'da birer şehitler anıtı kurulması bugünkü bakanlar kurulunda kararlaştırdığımız diğer bir konudur. darbecilerin ilk hedefi olan ve vatandaşlarımızın şehit edildiği boğaziçi köprüsü'nün adının '15 temmuz şehitler köprüsü' olarak değiştirilmesine de karar verilmiştir."

cumhurbaşkanı erdoğan, bakanlar kurulu toplantısı öncesinde ak parti genel başkanı ve başbakan binali yıldırım, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ve mhp genel başkanı devlet bahçeli ile 2 saat 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;