2016 Rio Olimpiyatları

Bolt, 3. kez olimpiyat şampiyonu

Jamaikalı atlet Usain Bolt, erkekler 100 metre finalinde altın madalyanın sahibi oldu. Bolt böylece bu mesafade üst üste 3. kez olimpiyat şampiyonu olan ilk sporcu unvanını aldı.

2016 rio olimpiyat oyunları atletizm branşında, erkekler 100 metrede jamaikalı usain bolt, altın madalya kazandı. rakiplerine oranla yavaş çıkış yapan bolt, yarışın 60. metresinden sonra abd'li justin gatlin'i geride bırakarak liderliği ele geçirdi. yarışı 9.81'lik süresiyle zirvede bitiren 29 yaşındaki bolt, erkekler 100 metrede üst üste 3. olimpiyat altınına ulaştı. 

olimpiyatlarda 7. altın madalyasını elde eden jamaikalı dünya rekortmeni bolt, oyunlar tarihinde erkekler 100 metrede 3 kez birinciliğe ulaşan ilk sporcu da oldu.

justin gatlin'in 9.89'luk derecesiyle gümüş madalya aldığı yarışta, kanadalı andre de grasse ise 9.91'lik zamanıyla bronz madalyaya ulaştı.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;