Bosna-Hersek

Bosna-Hersek seçiminde aday bolluğu

Bosna-Hersek'te 12 Ekim'de yapılacak genel seçimlere 65 siyasi parti ve 24 bağımsız aday katılacak. Bu, ülke tarihinde en geniş katılımlı genel seçim olacak.

1995 yılında Dayton Ateşkes Anlaşması'nın imzalanmasından beri bu Bosna-Hersek'te yapılan yedinci genel seçim olacak. [Fotoğraf: Reuters/Arşiv]

bosna hersek merkez seçim komisyonu (cik) genel seçimlere katılım için başvuran siyasi parti ve bağımsız adayların adaylık başvurularını değerlendirdi.

seçim komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, genel seçimlere katılmak için kendilerine başvuran 65 siyasi partinin tüm şartları sağladığı ve seçimlere katılabileceği belirtilirken, gerekli şartları sağlamayan üç siyasi partinin başvurusunun ise reddedildiği ifade edildi.

açıklamada ayrıca, bağımsız aday olmak için başvuruda bulunan 24 kişinin, gerekli tüm şartları sağladıkları ve başvurularının onaylandığı belirtildi.

bosna hersek'te 12 ekim'de yapılacak seçimlerde hem parlemonto hem de 3'lü devlet başkanlığı konsey üyeleri seçilecek.

seçimde 3 milyon 231 bin seçmen oy kullanacak. aday listelerinde daha önce yüzde 33 olan kadın aday kotası 2014 genel seçimlerinde ilk kez yüzde 40 olacak.

1995 yılında dayton ateşkes anlaşması'nın izmalanmasından beri bu bosna-hersek'te yapılan yedinci genel seçim.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;