Balkanlar

Bosna'dan Hırvatistan'a yürüyen işçiler sınırda

Bosna Hersek'in Tuzla kentinde üç şirketin iflas etmesine tepki için Bosna'dan Hırvatistan'a yürüyüş başlatan 200 işçi, sınır yakınlarındaki Ormanitsa şehrine ulaştı.

Tuzla'dan Hırvatistan'a yürüyüş başlatan 200 işçi yorulduklarını ama pes etmeyeceklerini söyledi. [Fotoğraf: AA]

18 yıldır maaşlarını düzgün alamayan bosnalı işçiler seslerini duyurmak için hıtrvatistan'a yürüyor. bosna hersek'in kuzeybatısındaki tuzla kentinden oraşye'ye yürüyüşe başlayan 200 işçi, geceyi sınır yakınlarındaki ormanitsa kentindeki bir restoranda geçirecek. yürüyüşlerine cuma günü devam edecekler. 

işçiler, bosna hersek'in oraşye kentindeki sınıra ulaşıp hırvatistan'a gitmeyi planlıyor.

işçilerden hasan ujiçanin herkesin çok yorulduğunu ama yine de isteklerini kaybetmediklerini anlattı, "sonuna kadar dayanacağız. yetkililerden 400 km (200 avro) değerinde tek seferlik yardım paketinin ödenmesini talep etmiştik ve bu talebimizden vazgeçmeyeceğiz. eğer istediğimiz yerine getirilirse tuzla'ya geri döneriz" dedi.

ujiçanin, iş imkanı ve başka bir iş bulana kadar maddi destek talep ettiklerini, aynı zamanda 18 yıldır aksatılan maaş ve sigortaların ödenmesini istediklerini kaydetti.

ülkeyi terk ediyorlar

tuzla'daki devlet firmalarından ayakkabı şirketi "aida", deterjan şirketi "dita" ve mobilya şirketi "konyuh"un iflas etmesinin ardından, yaklaşık 200 işçi, tuzla kantonu hükümet binasının önünde yaptıkları protestolardan sonuç alamayınca, ülkeyi terketmek üzere hırvatistan'a doğru yola çıktı.

tuzla'ya 70 kilometre mesafedeki oraşye kentine yürüyen işçiler, izin verilirse hırvatistan üzerinden avrupa birliği (ab) ülkelerinin birinde sığınmacı statüsüne ulaşmak istiyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;