Çocuk hakları

Bozdağ, kadın dernekleri temsilcilerini dinledi

Adalet Bakanı Bozdağ, cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili kadın derneklerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

[Fotoğraf: AA]

adalet bakanı bekir bozdağ, aile ve sosyal politikalar bakanı fatma betül sayan kaya ile cinsel istismar düzenlemesi konusunda, kadın ve demokrasi derneği (kadem), hazar eğitim kültür eğitim ve dayanışma derneği, türkiye kadın girişimciler derneği (kagider), kadın adayları destekleme derneği (kader), türkiye işkadınları derneği (tikad) ve hukukçular derneği'nin temsilcileriyle buluştu.

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'ın kızı sümeyye erdoğan bayraktar'ın da katıldığı ve istanbul'da yapılan toplantıda, bozdağ'ın önergeyle "erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerini gidermeyi amaçladıklarını söylediği" öğrenildi.

ak parti meclis'e, cinsel istismar suçunda mağdur ile fâilin evlenmesi halinde, fâil hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren bir düzenleme sunmuştu. genel kurul'da tartışmalara yol açan düzenleme kabul edilmiş ancak düzenlemenin içinde yer aldığı tasarının tümü üzerinde yapılan oylamada toplantı yeter sayısı bulunamadığı için kanunlaşmamıştı.

düzenlemeye kamuoyundan ve kadın derneklerinden tepkiler gelmişti.

genel başkan yardımcısı olarak sümeyye erdoğan bayraktar'ın görev yaptığı kadın ve demokrasi derneği (kadem) meclis’e sunulan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili, "tasarının en önemli çıkmazlarından biri cebir, tehdit ve iradeyi etkileyen hususların tespitinin son derece zor olduğudur. kaldı ki cebir ve tehdit olmasa bile küçük yaşta bir kız çocuğunun 'kendi iradesi' nasıl tespit edilecektir? bu konunun da ayrıca değerlendirilmesi gerekir" ifadelerini kullanmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;