İngiltere

Brexit'in bedeli ağır olacak

Brexit'in Londra'daki finans sektöründe 30 bin kişinin işine ve toplamda 1,8 trilyon Euro tutarında iş hacmine mâl olacağı tahmin ediliyor.

ingiltere'nin avrupa birliği'nden (ab) ayrılmasının (brexit), londra'daki finans sektöründe 30 bin kişinin işine ve toplamda 1,8 trilyon euro tutarında iş hacmine mâl olacağı tahmin ediliyor.

brüksel merkezli düşünce kuruluşu bruegel, brexit'in ingiliz finansal sistemi üzerindeki olası etkilerinin değerlendirildiği bir çalışma yayınladı. çalışmada, londra'daki toptan bankacılığın yüzde 35'inin ab üyesi 27 ülkeden kaynaklandığı ve ingiltere’deki bütün banka aktiflerinin yüzde 17'sinin brexit'in doğrudan sonucu olarak ülkeden ayrılması gerekeceği belirtildi.

brexit sonucunda, ingiltere'den 1,8 trilyon euro toplam banka aktifinin çıkacağı tahmin ediliyor. çalışmada, londra'da toptan bankacılık alanında 10 bin çalışana ilave olarak, danışmanlık, muhasebe ve hukuk alanlarında da 20 bin pozisyonun diğer ab üyesi ülkelere taşınması gerekeceği öngörülüyor.

çalışmada, ingiltere'nin ab'den ayrılmasıyla finans sektörü faaliyetlerinin londra'dan frankfurt, paris, amsterdam ve dublin gibi diğer ab üyesi ülke şehirlerine yöneleceği tahmin ediliyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;