Bilim-Teknoloji

Brezilya'da WhatsApp’a yasak gündemde

Anında mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın Brezilya’da yasaklanması gündemde. Olası yasağın sebebi WhatsApp'ın mahkemelerle işbirliği yapmaması.

Konular: Bilim-Teknoloji
WhatsApp'ın Brezilya'da yasaklanması gündemde
WhatsApp

dünyanın en popüler anında mesajlaşma uygulaması whatsapp’a brezilya’da yasak getirilmek isteniyor. geçtiğimiz günlerde ülkede çocuk pornosu içerikli fotoğrafların uygulama üzerinden paylaşıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. konuyla ilgili açılan bir davada yargıç whatsapp’tan bu paylaşımları yapanların kimliği ile ilgili bilgi istenmiş ve bu bilgiler firmadan alınamamıştı. 

11 şubat’ta brezilya’daki mahkeme whatsapp’ı işbirliği yapmamakla suçlamış ve ülke çapında yasaklanmasına karar vermişti. mahkemenin bu kararında whatsapp'ın ülkede resmi bir temsilciliğinin bulunması da etkili olmuştu. ancak bu karar hayata geçirilememiş ve ülke çapında tepki çekmişti. 

konuyla ilgili yeni bir karar ise hakim luiz de moura correia tarafından alındı. hakimin kararına göre önce alınan kararın çok ağır olduğuna hükmedildi ve böyle bir yasağın gerekli olmadığı açıklandı. ancak whatsapp’tan da suçluların yakalanması konusunda işbirliği yapması istendi. dava ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde yeni kararların alınabileceği de düşünülüyor.

türkiye'de de yaşandı

geçmişte türkiye'de farklı sebeplerden dolayı youtube ve twitter yasakları hayata geçirilmişti. o yasaklarda da en önemli sebep olarak her iki firmanın da türkiye'de temsilciliğinin bulunmaması gösterilmişti.     

kaynak: the verge ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;