2014 FIBA Dünya Kupası

Bronz madalya Fransa'nın

2014 FIBA Dünya Kupası'nda Litvanya'yı 95-93 mağlup eden Fransa, Dünya Kupası'nı üçüncü tamamladı. Fransa tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda madalya kazanmış oldu.

Konular: Spor, Basketbol
Fransa tarihindeki Dünya Kupası'ndaki ilk madalyayı aldı. [Fotoğraf: AFP]

yarı finalde abd’ye mağlup olan litvanya ile sırbistan’a elenen fransa üçüncülük maçında karşılaştı. mücadelenin ilk bölümünde fransa’nın üstünlüğü vardı. ilk çeyreği litvanya 22-19 geride kapattı.

ikinci çeyrekte hücumda daha etkili gözüken litvanya farkı kapatmayı başardı. savunmada zorlanan fransa temposunu korusa da devreyi 43-42 önde kapattı.

soyunma odası dönüşü litvanya oyuna ağırlığını koydu. hücumda yüksek yüzdeyle oynayan litvanya fransa’yı yakalayıp farkı açmaya başladı. litvanya’ya savunmada cevap veremeyen fransa, son 10 dakikaya 71-64 geride girdi.

son çeyreğe 11-4’lük seriyle başlayan fransa, skora denge getirdi. son iki dakikaya litvanya’nın 80-77 üstünlüğü ile girildi. fransa bir kez daha hamle yapıp öne geçmeyi başardı. son 10 dakikada rakibine 31-22 üstünlük sağlayan fransa, karşılaşmayı 95-93 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

final maçı yarın abd ile sırbistan arasında oynanacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;