Türkiye-Bulgaristan ilişkileri

'Bulgaristan sınırı kapatılacak'

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki transit geçiş belgesi sorununa tepki gösteren Bulgar taşımacılar, pazartesiden itibaren iki ülke arasındaki sınırı kapatmayı planlıyor.

Perşembe günü, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş çıkış yapamayan TIR şoförleri, tampon bölgede yolu kapatarak eylem yapmıştı. [AA]

bulgaristan ulusal taşımacılar birliği başkan yardımcısı krasimir lalov, 10 şubat’tan itibaren iki ülke sınırındaki tüm gümrük kapılarında ağır yük araçlarının geçişini engellemeyi planladıklarını açıkladı.

bulgaristan ulaştırma bakanlığı ile görüştüklerini ifade eden lalov, transit geçiş belgesi sorunu acilen çözülmezse eyleme başlayacaklarını belirtti.

lalov, her iki ülkeden taşımacıların 15 gündür büyük sıkıntı çektiğini söyledi, türk tarafının bulgaristan ile görüşmek istemediğini öne sürdü.

türkler de eylem yaptı

perşembe günü kapıkule sınır kapısı’ndan giriş çıkış yapamayan tir şoförleri, tampon bölgede yolu kapatarak eylem yaptı. taşımacılar transit geçiş belgeleri olmadığı için bir haftadır sınırda beklediklerini dile getirdi. şoförler bulgaristan’da keyfî bir şekilde kesildiğini belirttikleri cezalardan da şikâyetçi.

uluslararası nakliyeciler derneği icra kurulu başkanı fatih şener, bulgaristan’ın vermesi gereken 125 bin transit geçiş belgesinden sadece 5 binini verdiğini belirtiyor. bunun üzerine bulgar plakalı tırların türkiye'ye girişleri durduruldu.

sorunun çözüleceğine inandığını belirten bulgaristan başbakanı plamen oreşarski, aksi hâlde konuyu avrupa komisyonu’na taşıyacaklarını söyledi.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;