Bulgaristan

Bulgaristan’da yeni parti

Bulgaristan’da lideri olduğu partiden ihraç edilen Lütvi Mestan yeni parti kuruyor. Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi'nin (DOST) ilk kurultayı 10 Nisan'da düzenlenecek.

Konular: Bulgaristan, Avrupa
Yeni partinin kurultayında, genel başkanlığa Mestan’ın seçilmesinin yanı sıra partinin yönetim organları ve tüzüğünün belirlenmesi bekleniyor. [Fotoğraf: AA]

üyelerinin çoğunluğunu türklerin oluşturduğu hak ve özgürlükler hareketi (höh) partisinden ihraç edilen lütvi mestan’ın inisiyatifinde kurulacak özgürlük ve hoşgörü için demokratlar partisi'nin (dost) ilk kurultayı 10 nisan'da düzenlenecek. yeni partinin kurultayında, genel başkanlığa mestan’ın seçilmesinin yanı sıra partinin yönetim organları ve tüzüğünün belirlenmesi bekleniyor.

partinin kurucularından cebel belediye başkanı bahri ömer, başkent sofya’nın halk kültür sarayı’ndaki kurultaya bin delegenin katılacağını bildirdi. kurultaya yurt içinden ve yurt dışından 200 konuğun iştirak edeceğini belirten ömer, türklerin yoğun yaşadığı kırcaali'den kurultaya katılacak delege sayısının da 300’ün üzerinde olacağını ifade etti.

bulgaristan’ın siyasi partiler yasasına göre bir partinin kurultayının en az 500 delegenin katılımıyla yapılması gerekiyor.

türkiye'yi savundu, partiden atıldı

bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu türklerin oluşturduğu höh’ün lideri lütfi mestan, rusya ile uçak krizinde türkiye'yi savunduğu için partinin onursal başkanı ahmet doğan'ın kararıyla 24 aralık 2015'te partiden ihraç edilmişti. mestan ile birlikte hareket eden 5 höh milletvekili de parlamento grubundan istifa ederek, bağımsız milletvekili olarak çalışmalarını sürdürmüştü. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;