Bulgaristan

Bulgaristan'dan Babuşçu'ya yasak

Edirne Valiliği'nde Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı'nın, Bulgaristan’ın Şumnu kentinde gözaltına alınarak, ‘ulusal güvenliği tehdit’ ettiği gerekçesiyle sınır dışı edilmesinin ardından, aynı gün Ak Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu ve Sofya'daki elçilikte görevli din ateşesi Ulvi Ata'nın da 'istenmeyen yabancılar' listesine alınarak, Bulgaristan'a girişlerinin yasaklandığı ortaya çıktı.

Aziz Babuşçu [Fotoğraf: AA]

bulgaristan içişleri bakanlığı, ulusal güvenlik ajansı (dans), ülkenin ulusal güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle geçen hafta edirne valiliği özel kalem müdürü ibrahim tarancı'yı şumnu kentinde gözaltına alarak sınır dışı etti. tarancı'nın 5 yıl boyunca bulgaristan'a girişinin yasaklandığı açıklandı. aynı gün adı açıklanmayan 2 kişinin daha aynı gerekçelerle 'istenmeyen yabancılar' listesine alındığını duyuruldu. bulgar medyası o kişilerin ak parti istanbul milletvekili aziz babuşçu ile elçilikte görevli din ateşesi ulvi ata olduğunu yazdı. bulgaristan'ın '24rodopi' haber internet sitesi, aziz babuşçu'nun fotoğraflarına yer vererek, lütfi mestan'ın genel başkanı olduğu dost partisinin seçim etkinliklerine katıldığını öne sürdü.

babuşçu ve ulvi ata'nın yasak kararı alındığında türkiye'de olması nedeniyle 'istenmeyen yabancılar listesi'ne alınarak bulgaristan'a girişlerinin yasaklandığı belirtildi. ayrıca bulgaristan'ın geçici hükümeti, dünde 2 türk hakkında daha bulgaristan'a giriş yasağı getirdi. ancak bulgaristan içişleri bakanlığı yasak konulanların isimlerini açıklamadı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;