Türkiye Süper Ligi

Bursa Balıkesir’i beş golle yıktı

Bursaspor, Süper Lig’in yedinci haftasında Balıkesirspor’u deplasmanda 5-0 yendi. Rizespor ise Sivasspor deplasmanında tek golle kazandı.

Konular: Spor, Futbol
Bursaspor bu sezon yedinci maçında üçüncü galibiyetini aldı. [Fotoğraf: AA]

bursaspor, 5-0’lık balıkesirspor galibiyetiyle puanını 10’a yükseltti. balıkesirspor ise dört puanla son sırada kaldı.

henüz beşinci dakikada bursaspor, belluschi'nin 30 metreden çektiği şutla öne geçti.

YEDİNCİ HAFTA

karabük 2-1 akhisar
kasımpaşa 2-0 konya
sivasspor 0-1 rizespor
balıkesir 0-5 bursaspor
fenerbahçe 2-1 gençlerbirliği
mersin idmanyurdu 4-2 eskişehir
trabzonspor 4-4 gaziantepspor
başakşehir 4-0 galatasaray
erciyesspor 3-2 beşiktaş


18’de altı pasın sağ köşesinde topla buluşan civelli, hemen sol tarafında hareketlenen bakambu'ya kafasıyla pas verdi. bakambu sağ ayağıyla fileleri havalandırdı.

23’te fark üçe çıktı. ceza yayının biraz gerisinde belluschi'nin pasında topla buluşan bakambu, gelişine sol ayağıyla yerden sert bir şut çekti. kaleci emrullah şalk'a çarpan top, filelerle buluştu.

bakambu 34’te ceza sahasının sağ tarafında topla buluştu ve düzgün bir vuruşla maçtaki üçüncü golünü attı.

55’te balıkesirspor ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan şener özbayraklı, son çizgiye iner inmez uzak direğe orta yaptı. belluschi, gelişine sağ ayağıyla sert şutunda topu filelere yolladı.

karşılaşma, bursaspor'un 5-0 üstünlüğüyle sona erdi.

çaykur rizespor 86'da kazandı

çaykur rizespor, sivasspor deplasmanında üç puanı bitime dört dakika kala attığı golle aldı. rize bu sonuçla yedinci maçında ikinci galibiyetini aldı. karadeniz temsilcisinin üç de beraberliği bulunuyor. sivasspor ise beş puanda kaldı.

21'inci dakikada sağ kanattan cicinho'nun kullandığı topu arka direkte aatıf kontrol etti. uygun durumdaki ahmet'e bıraktı. onun sol ayağı ile vuruşunda top kaleci serkan'da kaldı.

24’te aatıf'ın pasında sağ kanatta ceza alanına cicinho girdi. yerden vuruşunda yatarak topu engellemek isteyen kaleci serkan'ın parmaklarından seken topu rizespor savunması uzaklaştırdı

52’de sivasspor serbest vuruş kazandı. cicinho'nun pasında da costa vurdu, ceza alanı içinde utaka'nın müdahale ettiği top ağlarla buluştu ancak hakem ofsayt kararı verdi.

80'inci dakikada sivasspor adına sol kanattan cicinho'nun kullandığı serbest vuruşta arka direkte yükselen ahmet şahbaz'ın kafa vuruşunda top direğe çarparak auta çıktı.

86'ıncı dakikada orta alanda murat duruer'in pasında boş pozisyonda hareketlenen kweuke, kaleci ertuğurul ile karşı karşıya kaldı. yerden plase vuruşunda top ağlarla buluştu.

90'ıncı dakikada kweuke'nin ayağına sert müdahalede bulunan cicinho kırmızı kartla sivasspor’u 10 kişi bıraktı.

karşılaşma konuk çaykur rizepor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;