Bilim-Teknoloji

Bursa'da Bilim Şenliği

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Bilim Şenliği 2 Mayıs'ta başlıyor. 3 gün sürecek olan etkinliğin ana teması, yenilenebilir enerji olarak belirlendi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Bursa Bilim Şenliği başlıyor

bursa bilim ve teknoloji merkezi tarafından 2-4 mayıs'ta düzenlenecek olan bilim şenliği'nde, 180 proje standı, 25 mesleki yönlendirme çadırı, bireysel deney düzenekleri geliştirmiş ve patent almış türkiye çapında 30 mucit, bilimsel çalışmalar yürüten 10 bilim merkezi ve 45 üniversite kulübü yer alacak.

bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan şenlik, "yenilenebilir enerji" ana temasıyla merinos parkı'nda gerçekleştirilecek.

gece gündüz bilim

bursa bilim şenliği'ne bu sene üniversiteler de yoğun ilgi gösteriyor. yıldız teknik üniversitesi'nin, "robotik kollu bant sistemi", "elektrikli bisiklet", "güneş enerjisi takip sistemi", "üç kanatlı rüzgar türbini", "jeotermal enerji tesisi", "otomatik ağaç parçalama makinesi" ve "soft dondurma makinesi" projeleriyle şenliğe katılması bekleniyor.

dokuz eylül üniversitesi, ilk görsel lansmanını gerçekleştireceği elektrikli arabasıyla şenliğe gelecek. sakarya üniversitesi ileri teknolojiler uygulama topluluğu'nun, türkiye'nin en hızlı güneş enerjili aracı da bilim meraklılarıyla buluşturulacak.

bireysel mucit ve firmalar arasında da telleri bulunmadan çalınabilen lazer kanun, uluslararası enerji sempozyumunda yeni bir buluş olduğu kabul edilen ve dünyanın en ucuz hidrojen gazı üretimi olarak tescillenen hidrojen üretme yöntemi de dikkati çekecek çalışmalar arasında yer alıyor.

etkinlik süresince şenlik alanından gündüz güneş rasadı, 3 mayıs gecesi de bursa bilim ve teknoloji merkezi'nden satürn gezegeni ve ay gözlemi yapılabilecek.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;