Türkiye

Büyükçekmece'de helikopter düştü

Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Grubu'na ait bir helikopter düştü. İkisi pilot, 4'ü yabancı uyruklu 7 kişi hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye

istanbul atatürk havalimanı'ndan kalkan ve bozüyük'e gitmek üzere hareket eden sikorsky tipi bir helikopter, kalkıştan kısa bir süre sonra 11.30 civarı henüz bilinmeyen bir nedenle büyükçekmece'de düştü. araçtaki 7 kişi hayatını kaybetti.

helikopterin parçaları televizyon kulesine çarptıktan sonra edirne istikametinde e-5 karayoluna savruldu ve yangın çıktı. olay yerine itfaiye, arama-kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. e-5 karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

helikopterin sahibi kuğu havacılık ve turizm aş'nin genel müdürü gürcan mallı, helikopterde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunduğunu, uçuş ekibinin alaattin nacar ve ahmet bulut, yolcu isimlerinin ise salim özen, aleksandr vanin, igor kochergin, luidmila chuprova ve elena badragan olduğunu bildirdi.

mallı, tc-hez kuyruk numaralı 2008 üretimi skorsky s76 c++ tipli helikopterlerinin istanbul atatürk havalimanı'ndan eskişehir bozüyük seferini yapmak üzere saat 11.20’de kalkış yaptığını söyledi.

istanbul valisi vasip şahin, ilk açıklamasında 5 kişinin hayatını kaybettiğini söylemişti.

vali şahin'le birlikte olay yerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan eczacıbaşı yönetim kurulu başkanı bülent eczacıbaşı'na göre, eczacıbaşı grubu'na ait tc-hez tescilli sikorsky s-76 tipi helikopterde 2 pilot, 1 türk yönetici, şirketin rusya'daki tesislerinin 1 yöneticisi ve unicera fuarı için davet ettikleri rus müşteriler vardı. 

[Fotoğraf: AA]

"kaza kırıma uğradığı haberi ulaştı"

kuğu havacılık ve turizm aş genel müdürü gürcan mallı ise yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"kuğu havacılık bünyesinde operasyon yapmakta olan tc-hez kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli skorsky s76 c++ tipli helikopterimiz istanbul atatürk havalimanı'ndan eskişehir bozüyük seferini yapmak üzere saat 11:20'de kalkış yapmıştır. kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. uçuş ekibi alaattin nacar ve ahmet bulut, yolcu isimleri ise salim özen, aleksandr vanin, igor kochergin, luidmila chuprova, elena badragan."

ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığı’ndan, kaza araştırma ve inceleme kurulu uzmanları inceleme için kaza yerine gönderildi. bakanlıktan yapılan açıklamada, kalkış sırasında hava şartlarının normal olduğu belirtildi.

kaynak: al jazeera, aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;