Tenis

Çağla Malezya'da çeyrek finalist

Malezya Açık'ta Tadeja Majeric'i eleyen Çağla Büyükakçay, WTA Tur'da yer alan bir turnuvada ilk kez çeyrek finale yükseldi.

Konular: Spor
Çağla Büyükakçay Türk tenisinin son dönemdeki en etkili isimlerinden. [AA]

büyükakçay ikinci turda karşılaştığı majeric'e 6-4'lük iki setle üstünlük sağladı.

dünya klasmanında 150'nci sırada yer alan türk tenisçi kariyerinin ilk wta çeyrek finalinde karolina pliskova ile karşılaşacak.

klasmanda 75'inci sırada bulunan çek tenisçi pliskova ikinci turda çinli ying-ying duan'ı 6-1, 6-3'lük setlerle saf dışı bıraktı. pliskova 250 bin dolar ödüllü turnuvanın son şampiyonu. 

maçtan sonra al jazeera'ye konuşan çağla büyükakçay,"çeyrek finale yükseldiğim için mutluyum ama en çok iyi tenis oynadığım için mutluyum" dedi.

oynadığım maçlardan dersler çıkarıyorum. artık daha olgunum diyebilirim. kendime daha fazla güveniyorum.

by Çağla Büyükakçay


mental olarak giderek güçlendiğini belirten çağla, "oynadığım maçlardan dersler çıkarıyorum. daha önce de çok ciddi antrenman yapıyordum ama artık daha olgunum diyebilirim. antrenörüm can üner’in de katkısı çok. artık kendime daha fazla güveniyorum" diye konuştu. 

bir grand slam turnuvasında ana tabloya girme hedefinin çok önemli olduğunu söyleyen çağla, "her sene olgunlaştığımı hissediyorum ama şans da önemli. çok yaklaştığım zamanlar da oldu, şanssız kuralar da çektim. bu sezon önümde üç grand slam daha var" ifadelerini kullandı.

wta tur'da teklerde çeyrek finale yükselen ilk türk kadın tenisçi olan büyükakçay ilk turda kimiko date-krumm ile karşılaşmış, ilk turda 5-3 öndeyken rakibi sakatlanarak maçı bırakınca ikinci tura yükselmişti.

kadınlarda ilk 200'deki tek türk olan 24 yaşındaki çağla büyükakçay, geçtiğimiz yıl ağustos ayında 138'inci sıraya yükselerek kariyerinin en iyi pozisyonuna ulaşmıştı.

kaynak: al jazeera  

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;