Tenis

Çağla veda etti

Kariyerinde ilk kez ABD Açık'ın ana tablosunda mücadele eden dünya sıralamasının 66 numarası Çağla Büyükakçay, Çek rakibi Petra Kvitova'ya 7-6 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

Çağla Büyükakçay, en başarılı Türk tenisçilerden biri. [Fotoğraf: AA]

türk tenisçi çağla büyükakçay, abd açık'ta tek kadınlar ikinci tur mücadelesinde çek rakibi petra kvitova'ya 7-6 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

abd'nin new york kentindeki arthur ashe kortunda oynanan ikinci tur maçına, rakibi dünya sıralamasının 16. basamağındaki kvitova karşısında servis kırarak başlayan çağla, 5-2 geri düştüğü ilk sette skoru 6-6'ya getirmeyi başardı ancak tie-break oyunuyla seti 7-6 kaybetti.

ikinci sette 3-2 önde olan tenisçi, arka arkaya verdiği sayılarla seti 6-3 kaybederek, maçtan 2-0 mağlup ayrıldı. çağla, özellikle ilk sette çek rakibini zorlasa da üst tura çıkmayı başaramadı.

bu yıl roland garros'da 2. tura yükselerek 'bir grand slam turnuvasında ana tablo maçına çıkan ve maç kazanan' ilk türk kadın tenisçi unvanını alan 26 yaşındaki çağla büyükakçay, fransa açık ve wimbledon'dan sonra kariyerinin 3'üncü grand slam deneyimini yaşadı. çağla, abd açık tenis turnuvası'nda ikinci tura yükselen ilk türk kadın tenisçi olarak tarihe geçti.

öte yandan çağla büyükakçay, nisan ayında, toprak zeminde düzenlenen teb bnp paribas istanbul cup'ı kazanarak wta turnuvalarında şampiyonluk yaşayan ilk türk tenisçi olmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;