Asya - Pasifik

'Casus filmi gibi' kopya girişimi

Tayland'da tıp fakültesi öğrencileri, gözlüklere kamera takıp akıllı saatlerle sınavda kopya çekerken yakalandı. Okulun rektörü 'casus filmine' benzettiği düzeneği sosyal medyada paylaştı.

[Fotoğraf: facebook.com/arthit.ourairat.9]

tayland'da bir tıp fakültesinde gözlük çerçevesine taktıkları kameralar ve akıllı saatlerini kullanarak sınavda kopya çeken öğrenciler yakalandı. rangsit üniversitesi rektörü, yakalanan öğrencilerin teknolojik kopya düzeneğinin fotoğraflarını facebook sayfasında paylaşarak sınavın geçersiz olduğunu açıkladı.

rektör arthit ourairat, casus filmlerine benzettiği düzeneği kuran öğrencilerin kişi başı 800 bin baht (23 bin abd doları) ödeyerek kopya girişiminde bulunduklarını anlattı.

olay sonrası tuttuğu tutanağın da fotoğrafını paylaşan rektör, öğrencilerin gözlük çerçevelerine mikrokamera yerleştirerek salon dışında bekleyen gruba soruları gösterdiğini, grubun da yanıtları akıllı saat yoluyla öğrencilere gönderdiklerini anlattı. öğrencilere kopya veren grup henüz yakalanamadı.

tayland televizyonu kanal 3'ün haberine göre kopya girişimi öğrencilerin siciline işlendi. kanala bilgi veren arthit, "bunu mümkün olduğunca kamuya duyurmak istiyoruz çünkü tıp gibi yüksek talep gören bir bölümde böylse bir eşitsizliğe karşı dikkatli olacağımız bilinsin istiyoruz" dedi.

arthit'in facebook paylaşımına gelen yorumlardan bazıları öğrencilerin zekasını övdü, bazılarıysa öfkeliydi. bazı yorumlar, mezun olmaları hâlinde öğrencilerin sağlığı tehdit edeceğine vurgu yaptı. bazılarıysa olayı hollywood filmine benzetti.

tayland'da özel tıp merkezleri oldukça rağbet görüyor. hekimler, toplumun en çok kazanan kesimlerinden biri.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;