Türkiye-ABD ilişkileri

Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşıyla telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 30 Mart'ta Türkiye'ye gelecek olan ABD'li mevkidaşı Tillerson'la telefonda görüştü.

[Fotoğraf: AA]

diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ile abd dışişleri bakanı rex tillerson arasındaki telefon görüşmesi karşı tarafın talebi üzerine gerçekleşti.

görüşmede, çarşamba günü washington'da düzenlenecek işid'le mücadele küresel koalisyonu dışişleri bakanları toplantısı'nın hazırlıkları ve tillerson'ın türkiye'ye yapacağı ziyaret ele alındı.

iki bakan, bir sonraki temaslarında suriye'deki son gelişmeler hususunda fikir alışverişinde bulunmayı da kararlaştırdı.

çavuşoğlu, abd dışişleri bakanı tillerson'ın 30 mart'ta türkiye'ye geleceğini açıklamıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;