IŞİD

CENTCOM: Reina saldırısının planlayıcısı öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, yılbaşında gece kulübü Reina'ya yapılan saldırıyı planlayanlardan IŞİD militanı Abdurrahman Özbeki’nin Suriye'nin doğusunda öldürüldüğünü duyurdu.

Konular: IŞİD, Türkiye, Suriye, ABD

abd merkez kuvvetler komutanlığı (centcom), yılbaşı gecesi istanbul'daki gece kulübü reina'ya yapılan ve 39 kişinin öldüğü saldırıyı planlayanişid  militanı abdurrahman özbeki’yi bir kara operasyonuyla öldürdüğünü duyurdu.  centcom sözcüsü albay john thomas, özbeki’nin işid lideri ebubekir bağdadi’ye yakın isimlerden biri olduğunu ve örgütün dışarda gerçekleştirdiği saldırılara eleman ve para temin etmekten sorumlu olduğunu söyledi. thomas, şu açıklamayı yaptı:

"6 nisan’da abd kuvvetlerinin suriye’de işid yöneticisi abdurrahman özbeki’yi öldürmek için gerçekleştirdiği operasyonda bu kişinin öldürüldüğünü teyit ettik. özbeki, işid'in sözde halifesi ebubekir el bağdadi’ye yakın isimlerden biriydi. işid’in yabancı savaşçı ve para akışını yöneten liderlerden biriydi. işidş’in dış ülkelerde operasyonlarında da önemli rol oynayanlardan biriydi. yılbaşı gecesinde 39 masum sivilin hayatını kaybettiği istanbul gece kulübü saldırısını planlamıştı"

istanbul ortaköy'de reina isimli eğlence kulübüne bir saldırgan tarafından uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. 1 polis şehit oldu, 25'i yabancı uyruklu 39 kişi hayatını kaybetti. saldırıda 65 kişi de yaralandı. işid'in üstlendiği saldırıyı özbek asıllı saldırgan abdülgadir maşaripov gerçekleştirdi ve 17 gün sonra istanbul'da sağ olarak ele geçirilip tutuklandı.

kaynak: reuters, centcom

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;