2020 Tokyo Olimpiyatları

Cep telefonundan madalya projesi başladı

2020 Olimpiyatları'nın ev sahibi Tokyo, madalyaları eski cep telefonlarından üretecek. Şehrin sakinleri evde kullanmadıkları cep telefonlarını getirmeye başladı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Son olimpiyatlar Brezilya'da düzenlenmişti. [Reuters]

kampanya, tokyo hükümet binası'nın önünden başladı. ilkl olarak 100 kişi eski cep telefonlarını kutuya bıraktı. 

tokyo'ya yakın kawasaki'de yaşayan 55 yaşındaki hiromi sakushima "eski cep telefonlarından 2020 için madalya yapmak çok iyi bir fikir. bu nedenle buraya gelmek istedim" dedi. 

olimpiyatların tokyo için bedeli yaklaşık 26.5 milyar dolar. bu proje de bu rakamı düşürmek için yapılan tasarruflardan biri. 

yöneticilerinden hedefi eski cep telefonları ve benzer eşyalardan 8 ton metal toplamak. bunlar da 5000 madalya için kullanılacak. 

18 yaşındaki hiroshi yamashita da evde kullanmadıkları 17 cep telefonunu bu dönüşüm için getirmiş: "tokyo'da olimpiyatın düzenlenecek olmasından dolayı çok heyecanlıyım. ben de katkıda bulunmak istedim" 

cep telefonlarının toplama kutuları nisan ayında daha da yaygınlaşacak.

 kaynak: reuters
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;