Çevre

Cezası 2500 dolar olunca...

Norveç'in kuzeyindeki adalarda turizm giderek gelişirken, bu gelişmenin doğadaki canlılara bedeli de ağır oluyor. 2654 insan ve 975 kutup aysının yaşadığı Svalbard'da kutup aysı avcılığı arttı. Vurulan kutup ayısı sayısı dörde katlandı.

Konular: Çevre

svalbard polis şefi, vidar andresen'e göre, sadece bu yıl içinde 4 kutup ayısı vurulmuş halde bulundu. 

andresen'e göre eski yıllarda bu sayı nadiren 1 olabiliyordu.

polis şefi, insanlarla hayvanlar arasındaki daha fazla temas nedeniyle vurulan kutup ayılarının sayısında artış meydana geldiğini belirtti. 

bölgede kutup ayıları yasayla koruma altına alınmış durumda. 

insanlar saldırıya uğradıkları takdirde bu hayvanlara zarar verebilme hakkına sahip. ancak bu da başvurulacak son önlem olarak vurgulanıyor. 

ancak avcılar için de bölgede daha büyük cezaların getirilmesi söz konusu. en son haziran ayında bir kutup ayısını tuzağa düşürüp öldüren bir kişiye sadece 2 bin 500 dolar para cezası verilmişti. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;