Afrika

Cezayir'de hükümet karşıtı gösteri

Ülkenin güneyindeki Vargla kentinde toplanan binlerce kişi işsizliği protesto ederek, Başbakan Sellal'den özür dilemesini istedi.

Haberin Öne Çıkanları

'Onur İçin Milyonluk Gösteri'

Yaklaşık 10 bin kişi

'Gözaltılar var'

Eylemciler gösteri yerini Mısır'daki halk devriminin sembolünden ilhamla Tahrir Meydanı olarak adlandırdı. [El Watan]

cezayir'in güneyindeki vargla kentinde düzenlenen gösteride, hükümet protesto edildi. göstericiler hükümeti, işsizlik sorununu çözememekle suçladı. 

perşembe günü 'onur için milyonluk gösteri' adı altında düzenlenen eyleme katılan yaklaşık 10 bin kişi, vargla belediyesi’nin önünde toplandı.

protestocular hükümetin ülkenin güneyindeki kentlerde yaşayan gençlere yönelik 'dışlayıcı politikalarını' hedef alan sloganlar attı.

eylemciler, ülkenin petrol ve doğalgaz gelirlerinin halka yansımadığını, işsizliğe ve fakirliğe çözüm bulunamadığını vurguladı.

'hükümet özür dilesin'

gösteri yerini mısır'daki halk devriminin sembolünden ilhamla tahrir meydanı olarak isimlendiren eylemciler, cezayir bayrakları taşıdı.

cezayir başbakanı abdülmelik sellal daha önce ülkenin güney bölgelerinde gösteri düzenleyen işsiz gençleri 'bir avuç insan' olarak nitelendirmişti. göstericiler büyük tepki gösterdikleri sellal'den ve hükümetten özür dilemesini istedi. 

gösteriyi organize eden yetkililer ise islami kurtuluş cephesi'nin ikinci ismi ali belhac başta olmak üzere birçok aktivistin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını söyledi.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;