Türkiye

CHP Meclis'te başörtüsüne direnmeyecek

Dört AK Parti milletvekili perşembe günü Genel Kurul'a başörtüsü ile girmeye hazırlanırken, ana muhalefet bu konuda tavır almayacak.

Haberin Öne Çıkanları

İnce: Seçim malzemesi

Elitaş: İkiyüzlülük olur

MHP ve BDP olumlu bakıyor

türkiye büyük millet meclisi'ne 4 ak partili kadın milletvekili başörtüleriyle girmeye hazırlanırken gözler meclis'teki diğer partilere çevrildi.  mhp ve bdp olumlu görüş bildirirken, itiraz sesleri yükselen chp'de parti grubu basına kapalı olarak toplandı. chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu istanbul’da olduğu için toplantıya katılamadı.

chp’li ince: "oyuna gelmeyeceğiz"

chp grup başkanvekili muharrem ince grup toplantısından sonra yaptığı açıklamada, ak parti’yi başörtüsünü seçim malzemesi yapmakla suçladı. hac dönüşü başörtüsü ile meclis’e gelme kararı alan ak parti'li kadın milletvekillerini eleştirdi. ince “seçildiğinden bugüne bir iş yapmamış, meclis kürsüsüne yemin etmek dışında çıkmamış kadın milletvekili bugün bu işi yapıyor, türban bayraktarlığı yapıyor. seçim öncesinde akp’nin elindeki bu yalancı, mağdur flamasını ellerinden alacağız” dedi. ak parti'li kadın milletvekillerinin hac dönüşü meclis’e başörtüsü ile gelme kararını açıklamalarının ardından chp başörtüsünün meclis içtüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle meclis’te usul tartışması açılmasını isteyeceğini açıklamıştı.

ak parti: saldırıyı püskürtürüz

ak parti grup başkanvekili mustafa elitaş da kadın milletvekillerinin başörtüsü kararını resmen gruba ilettiğini ve 31 ekim perşembe günü meclis genel kurulu'na başörtüsüyle geleceklerini açıkladı. elitaş çarşaflı kadınlara rozet takan chp’nin başörtülü milletvekilini içine sindirememesinin ikiyüzlülük olacağını söyledi. elitaş “genel kurul’da bizden yana bir gerginlik olmaz. usul tartışması açılırsa yanıtını veririz. eğer saldırıya geçerlerse biz de saldırıyı püskürtürüz” dedi.

kadın vekile pantolon yine yasak

meclis içtüzüğü'nün kılık kıyafetle ilgili maddesinin aynen kalacağını ifade eden elitaş  “içtüzük’te pantolon yazmayacak” dedi.

“başörtülü vekile tavır ahmaklık”

chp’ye başörtüsü konusunda anlayış çağrısında bulunan mhp lideri devlet bahçeli, “tbmm’ne başörtüsüyle gelmek isteyen kadın milletvekillerine peşin ve ön yargıyla tavır alınması, hele ki meclis’in hukukuna sahip çıkılacağının iddia edilerek gerekçe oluşturulmaya çalışılması tam bir ahmaklık ve gerilim yanlısı politikacı acizliğidir” dedi.

kaynak:ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;