CHP

CHP Trabzon'da kontenjan kararı kaldırıldı

CHP’de 7 Haziran seçimi öncesi Trabzon il örgütünün istifasına yol açan kontenjan uygulaması kaldırıldı. Adaylar eğilim yoklamasıyla belirlenecek.

Kontenjan uygulamasına tepki gösteren CHP Trabzon il örgütü istifa etmişti. [Fotoğraf:AA]

chp'nin trabzon'da birinci sıra milletvekillerini önseçim yapmadan kontenjanla belirleme kararına tepki gösteren trabzon il örgütü, topluca istifa etmişken, parti yönetimi bir hafta sonra geri adım attı. genel sekreter gürsel tekin, sadece trabzon ili için geçerli olmak üzere kontenjan yönteminin kaldırıldığını söyledi. adaylar eğilim yoklamasıyla belirlenecek. 

geçen hafta chp trabzon il başkanı güzide uzun, partilerindeki milletvekili adaylarını belirlemede kontenjan uygulamasına tepki amacıyla kendisinin yanı sıra partisinin il ve ilçe yönetimleri olarak görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı. uzun, aynı nedenle chp trabzon milletvekili aday adayı volkan canalioğlu dışındaki tüm milletvekili aday adaylarının da adaylıktan çekildiğini kaydetmişti.

bir grup chp'li genç de kontenjan kararına tepki için geçen haftadan bu yana trabzon'daki parti merkezinde eylem yapmaya devam ediyordu. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;