Başkanlık sistemi

CHP'li Tanal köpeğiyle basın toplantısı düzenledi

Meclis'te anayasa değişiklik teklifi görüşülürken çıkan kavgalardaki "ısırma" tartışmaları sürerken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal köpeği Dora ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

[Fotoğraf: AA]

anayasa teklifi görüşmeleri sırasında meclis genel kurulu'nda yaşanan kavgadan sonra ak parti'li muhammed balta'nın daha önce olan bir yarasını göstererek, "beni ısırdılar" dediğini öne süren chp istanbul milletvekili mahmut tanal, ak parti'li milletvekillerinin de "köpek giremez" uyarısı olan kağıtları meclis'te gösterdiğini hatırlattı.

hayvanların haklarının olduğunu, hayvan sevgisinin insanı iyileştirdiğini düşündüklerini söyleyen tanal, "canlıya sevgi çok önemlidir. bitkiye, hayvana ve insana sevgi birbirinden ayrı düşünülemez. hayvanı sevmeyen insanı da sevemez. belki de içlerinde hayvan sevgisi dahi olmayan insanların yüzünden burada böylesine çürümüş bir ortam var" dedi.

köpeği dora ile meclis'te basın toplantısı düzenleyen mahmut tanal, meclis'te gösterilen "köpek giremez" uyarı yazılarının aynı zamanda hayvan haklarının ihlâli olduğunu, bir hayvansever olarak bu zihniyeti kınadığını ifade etti.

tanal, "köpeği genel kurul'da görebilecek miyiz?" sorusuna ise, "hayvan sevgisini topluma alıştırabilirsek görebileceğiz ama genel kurula giriş belli kurallara bağlıdır ve benim de hukukçu olarak buna bağlı kalmam lâzım" yanıtını verdi.

köpeğinin adının "dora" olduğunu belirten tanal, basın toplantısının ardından köpeği ile arabasına binerek basın kapısının önünden ayrıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;