Ergenekon davası

Cihaner ve Berk dosyası Yargıtay'da

11. Ceza Dairesi, 14 sanık hakkındaki Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen iddianameyi kabul etti.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Duruşma tarihi açıklanmadı

Soruşturma izni alınmamıştı

Cihaner dosyası gerekli iznin alınması için dosyayı Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti. [AA]

eski erzincan başsavcısı ilhan cihaner ile emekli orgeneral saldıray berk'in de bulunduğu 14 sanık hakkındaki ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen iddianame kabul edildi.

yargıtay 11. ceza dairesi, önümüzdeki günlerde duruşma günü belirleyecek.

chp denizli milletvekili olan cihaner ve orgeneral berk'in de aralarında olduğu sanıklar 'ergenekon terör örgütüne üye olma' , 'resmi belgede sahtecililik', 'birden fazla kişi ile tehdit' ve 'hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme' suçlarından yargıtayda yarguılanıyordu. 

yargıtay, cihaner hakkında, izin alınmadan soruşturma yapıldığı gerekçesiyle gerekli iznin alınması için dosyayı adalet bakanlığı'na göndermişti.

hakimler ve savcılar yüksek kurulu (hsyk), chp denizli milletvekili cihaner'in, irtica ile mücadele eylem planı ve ergenekon iddianamesinde yer alan iddialara dikkati çekerek, cihaner hakkında kovuşturma açılmasına izin vermişti. 

hsyk, cihaner hakkında iddianame hazırlanması için erzincan'a en yakın başsavcılık olan tunceli cumhuriyet başsavcılığı'na dosyayı göndermişti.

tunceli ağır ceza mahkemesi, cihaner'in milletvekili dokunulmazlığının terör suçu için geçerli olmadığına karar vererek dosyayı yargıtay'a gönderdi.

yargıtay cumhuriyet başsavcılığına gelen iddianame, başsavcılık aracılığıyla yargıtay 11. ceza dairesine gönderildi. daire, cihaner ve berk'in de aralarında bulunduğu sanıklar hakkındaki iddianameyi kabul etti.

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;