Transfer

Çin, Tevez'i 'en çok maaş alan futbolcu' yaptı

Yıldız transferine devam eden Çin, şimdi de Arjantinli Carlos Tevez’i transfer etti. Arjantin medyasına göre Tevez, Shanghai Shenhua’dan iki yıl için tam 84 milyon euro kazanacak. Bu da onu dünyanın en fazla maaş alan futbolcusu yapıyor.

Konular: Spor, Futbol, Çin

shanghai shenhua, boca juniors’tan carlos tevez’i renklerine bağladı. kulüp transfer bedelini açıklamadı. fakat arjantin medyasında yer alan habere göre imzalar iki yıl için 84 milyon euro karşılığında atıldı.

bu da tevez’i dünyanın en pahalı altıncı futbolcusu yapıyor. listenin ilk sıralarında paul pogba, gareth bale, cristiano ronaldo, gonzalo higuain ve neymar var.

tevez aynı zamanda dünyanın en çok kazanan futbolcusu oldu. arjantinki haftada 753 bin dolar alacak.

32 yaşındaki futbolcu çin’in en pahalı ikinci transferi oldu. shanghai sipg iki gün önce chelsea’nin brezilyalısı oscar için 60 milyon euro ödedi.

çin’de graziano pelle, ezequiel lavezzi, jackson martinez, andre villas boas ve türkiye’den burak yılmaz gibi isimler var.

tevez daha once west ham, manchester united, manchester city ve juventus’ta oynadı.

geçmiş yıllarda beşiktaş'ta da oynayan senegalli demba ba, kolombiyalı fredy guarin ve giovanni moreno ile nijeryalı obafemi martins gibi isimlerin forma giydiği shanghai shenhua, geçen sezon çin süper lig'de 48 puanla 4. sırayı almıştı.

kaynak: reuters
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;