Çin

Çin'den büyük 'büyük veri' yatırımı

Çin, 'büyük veri' endüstrisine yönelik 2020 planını açıkladı. Hedef, 2020'ye kadar bu sektörden geliri 1,5 milyar dolara çıkarmak.

Konular: Çin, Bilim-Teknoloji

çin endüstri ve bilgi teknolojileri bakanlığı, büyük veri endüstrisine yönelik 2020 planının detaylarını açıkladı. plana göre bakanlık, 2020'ye kadar çin'in büyük veri endüstrisinden elde ettiği geliri yaklaşık 1,5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. 

%30 büyüme hedefleniyor

büyük veri; sosyal medya paylaşımları, bloglar, fotoğraf, video ve günlük dosyaları gibi kaynaklardan toplanan verinin anlamlı ve işlenebilir hâle getirilmesi anlamına geliyor. dünyada birçok ülke ve şirket büyük veri yatırımlarını artırıyor.

bu ülkeler arasında olan çin de, 2020'ye kadar ülkedeki büyük veri endüstrisini %30 büyütmek için 10 büyük veri şirketine, 500 büyük veri bağlantılı yatırıma destek verecek.

başkent pekin'de 29 mart salı günü gerçekleştirilen büyük veri endüstrisi konferansı'nda açıklanan planın detaylarına göre 2020'ye kadar büyük veri şirketleri, bakanlığın hazırladığı 8 program ve 5 destekleyici paketten faydalanabilecek. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;