Çin

Çin’e yabancı freni

Son dönemde yaptığı transferlerle dikkat çeken Çin kulüplerine yabancı sınırlaması geldi. Böylelikle yapılacak astronomik transferlerin ve Çinli yeteneklerin kaybolmasının önüne geçilmek isteniyor.

Konular: Spor, Futbol
Çin son olarak Tevez ve Oscar'ı renklerine bağladı. [Getty]

dünya futbolunun büyükleri arasına girmek için düğmeye basan çin’de kulüpler yıldız futbolculara büyük paralar ödeyip ülkelerine getiriyor.

çin futbol birliği aldığı kararla 2017 sezonu için yabancı sınırlamasına gitti. buna göre takımların ilk 11’inde sadece 3 yabancı forma giyebilecek. daha önce ilk 11'de 4+1 yabancı futbolcuya izin veriliyordu. 18 kişilik kadroda ise 5 yabancı futbolcudan fazlası olamayacak. 5 futbolcudan birinin asya’da olma zorunluluğu da artık yok.

aynı zamanda ilk 18’de 1994 ve sonrasında doğan iki futbolcu olmak zorunda.

bu kararın hem astronomik bedellerin önüne geçmek hem de çin milli takımı’nın başarısızlığı üzerine alındığı ifade ediliyor.

çin kulüpleri geçen ay içerisinde oscar, carlos tevez, axel witsel gibi isimleri transfer etmişti. carlos tevez dünyanın en fazla maaş alan futbolcusu, oscar da asya’nın en pahalı futbolcusu unvanını almıştı.

çinli işadamları aynı zamanda avrupa’nın birçok ülkesinde kulüp satın alıyor.

kaynak: al jazeera ve reuters
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;